Caz șocant într-un spital din vestul țării. Un bebeluș a fost descoperit plin de vânătăi de mama sa, la secția de pediatrie VIDEO

393

Doi părinți fac acuzații la adresa unei asistente medicale din cadrul Secției de pediatrie a Spitalului Orășenesc Oravița de rele tratamente. Mama copilului nou-născut, spune că și-a găsit fiul cu vânătăi pe bărbie după ce micuțul rămăsese în salon în grija asistentei și a personalului  medical de serviciu pe secție. Femeia și-a anunțat soțul despre această problemă și au cerut explicații din partea conducerii secției și spitalului. În acest sens, eu făcut o sesizare  în scris către direcţiunea spitalului.

Fiindcă nu au primit nici un răspuns, tinerii părinți au refuzat externarea și au anunțat poliția. Un medic legist a întocmit un certificat de constatare, iar polițiștii au deschis un dosar de cercetare pentru rele tratamente. De atunci au trecut mai bine de două luni, iar părinții nu au primit nici un răspuns oficial despre ce s-a petrecut în spital cu fiul lor.

Părinții copilului, precum și şeful de secţie – dr Felician Fara, spun că asistenta respectivă ar mai fi avut și alte reclamaţii de la alţi părinţi în care este acuzată de purtare necorespunzătoare cu copii lor.

Am încercat să obţinem un punct de vedere al spitalului, dar nu ni s-a oferit nici o informaţie şi – și mai mult – am fost ţinuţi la poarta spitalului aproape o oră. Ba mai mult, nu am reușit să aflăm numărul de telefon al managerului. Este vorba de numărul de telefon de serviciu, nu cel privat al dânsului. Fiind un director – chiar interimar – de instituție publică, cu salariul plătit din bani publici, managerul spitalului este obligat să aibă un telefon de serviciu la care să poată fi apelat. O asemenea funcție, nu înseamnă doar beneficii și un salariu mare, aceasta presupune și obligă la anumite responsabilități.

Doar la insistențele noastre, la un moment dat, la poartă a venit un ,,domn Claudiu de la spital” care ne-a spus ,,că spitalul nu are purtător de cuvânt, că managerul nu este la muncă, nu poate fi găsit, nu poate fi deranjat la telefon, nu poate fi deranjat sub nici o formă fiindcă este la o ședință”. L-am rugat pe acest ,,domn” să se prezinte, să ne spună cum se numește, ce funcție are și în ce calitate vorbește în numele spitalului. Dânsul a spus doar că se numește CLAUDIU. Claudiu de la spital – fiindcă a refuzat să-și spună numele de familie.

În aceste condiții am plecat de la spital și l-am contactat pe șeful de secție de la pediatrie, pe doctorul Felician Fara. Domnia sa ne-a răspuns la toate întrebările și ne-a spus cum este situația actuală. Într-un final, după câteva ore bune, ca printr-o minune, echipa noastră a fost contactată de managerul spitalului care a apărut brusc, de city-managerul orașului ( spitalul aparține de Primăria Oravița) și de directorul medical al spitalului – doctorul Rambu. Domnia sa este în concediu, dar a oferit un răspuns din care am înțeles că el cunoaște cazul, că ancheta este încă în desfășurare și că un răspuns mai amplu ne va fi oferit în momentul în care dânsul se va edifica mai bine despre acest caz.

PS La un moment dat, unul dintre oficiali ne atrăgea atenția că ,,stricăm imaginea spitalului cu asemenea știri”. Noi credem și susținem cu tărie că cei ce strică imaginea orașului și a spitalului, sunt cei pe care conducerea spitalului ,,îi scoate în față” la discuțiile cu publicul. Prin felul dânșilor de a trata o asemenea problemă, dovedesc încă o dată că cetățeanul, plătitorul de taxe din care contribuie și ei la salariul lor, sunt ignorați total. NU contează că micuțul venit pe lume de câteva ore a fost găsit în pătuț cu vânătăi pe fată, nu contează ce acești părinți au făcut o sesizare la care așteaptă un răspuns. Nu contrează nimic pentru dânșii fiindcă de la ,,înălțimea funcției” ocupate, aceste lucruri nu există. Părinții sunt tineri, ce știu ei?! Poate renunță dacă sunt ignorați. Numai că de această dată, nu se prea potrivește. Chiar dacă au doar 23 de ani, cei doi spun că nu vor renunța până nu se va face dreptate.

LĂSAȚI UN MESAJ