Caz revoltător în vestul țării! Copil în stare gravă, alungat din spital deoarece părinții nu au bani de tratament

2049

Un copil de 9 ani, victimă a unui accident, a fost dat afară din spital la Oradea, deşi era în stare foarte gravă. A fost victima unui accident, iar cei din conducerea spitalului susţin că legea îi obligă să le ceară bani părinţilor pentru spitalizare, pe motiv că accidentul s-ar fi produs din cauza băiatului, scrie adevarul.ro.

„În septembrie anul trecut, Alex a vrut să traverseze strada ca să ajungă acasă, după şcoală. Nu era pe trecerea de pietoni. A fost lovit  în plin de o maşină şi rănit puternic la cap. A fost operat la Spitalul Judeţean şi a stat aproape o lună la terapie intensivă. Apoi, a fost transferat la Pediatrie pentru recuperare. Dar nu a apucat să stea prea mult. O comisie de 9 medici din spital a decis că băiatul nu mai poate sta internat. Aşa că părinţii l-au luat acasă. Mai mult, li s-au pus în braţe facturi de mii de lei pentru tratamentul de până atunci al copilului. În urmă cu o săptămână, familia l-a dus pe băiat din nou la spital, aşa cum îi sfătuise medicul care îl operase după accident. Ar fi avut nevoie de o a doua intervenţie, pentru refacerea osului frontal. Numai că au fost daţi afară imediat”, relatează TVR.

Spitalul aşteaptă de la poliţie dosarul accidentului rutier. Dacă acela va arăta clar că Alex a fost vinovat pentru că a traversat prin loc nepermis, atunci părinţii vor fi somaţi să plătească. Şi totuşi, copiii nu pot fi făcuţi responsabili de faptele lor – spun juriştii. Copiii nu au nici răspundere penală, nici capacitate de exerciţiu astfel încât să fie  responsabili pentru toate faptele lor. Sunt copii care se pot autoaccidenta în familie, pot îngurgita substanţe periculoase şi nimeni nu-şi pune problema acoperirii integrale a cheltuielilor medicale în cazul acelor copii, scrie adevarul.ro.

Tatăl e hotărât să-şi caute dreptatea în justiţie. Până atunci, copilul continuă să fie îngrijit acasă şi nu în spital.

LĂSAȚI UN MESAJ