10.1 C
Timișoara
marți 23 aprilie 2024

Caz incredibil la Timișoara: pacientă cu o gâlcă de 10 centimetri pe vena de la picior. Cum a ajuns în această situație?

Pacientă sosită la spital la timp pentru a-i salva viața. Cu o  umflătură extrem de mare la încheietura piciorului drept și ambele vase de sânge care irigă creierul înfundate, doamna Stana Irimescu, și-a salvat viața ajungând pe mâinile medicilor de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara la timp.

Femeie activă, cu o gospodărie mare acasă, a ignorant multă vreme gâlca ce îi creștea pe vena principală de la picior, iar oboseala și restul simptomelor le-a pus pe seama bătrâneții.

pacienta ionac chirurgie vasculara judetean (3)

Acum 12 ani femeia a fost operată la un alt spital din Timișoara, motivul fiind o circulație foarte deficitară în piciorul drept, i s-a făcut atunci un bypass de la vasul principal până la baza piciorului drept. „La locul de anastomoză, unde bypassul a fost conectat la vasele piciorului s-a produs ceea ce noi numim anevrism, o dilatare, o balonizare, care la pacienta mea este foarte mare, de peste 10 centimetri, a zonei respective”, ne-a spus Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară  și Microchirurgie a Spitalului Clinic Județean din Timișoara.

Pacienta are 75 de ani și este din comuna Luncăvița, județul Caraș Severin și spune că a ignorat vena care i se tot umfla.

„Nu m-a durut tare, mi-am putut face treaba acasă, am gospodărie, dar a tot crescut umflătura la picior și acum mi-e tare frică de operații”, ne-a spus pacienta.

Medicii spun că acesta este un caz deosebit și foarte riscant, femeia a ajuns la timp la spital, unde va suferi două operații, una de desfundare a vaselor care duc spre creier și alta pentru eliminarea umflăturii de la picior.pacienta ionac chirurgie vasculara judetean (1)

„E interesant la acest pacient faptul că în același timp prezintă o subocluzie, o înfundare aproape completă a ambelor vase care duc sângele la creier”, explică Mihai Ionac.

Pentru a-i salva viața e nevoie de două operații.

„În cazul prezentat vom facem prima operație în zona gâtului, pentru că circulația suferă variații care pot să fie mortale dacă  într-o anumită zonă vasul este îngustat, acolo scade debitul și zona aceea va muri dacă nu este corectată”, ne-a explicat Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară  și Microchirurgie a Spitalului Clinic Județean din Timișoara.

Pacienta va sta câteva zile în spital, timp în care este pregătită pentru operație, după care va intra în sală pentru cele două intervenții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Ziua internațională a securității și sănătății în muncă

ITM TIMIȘ organizează luni, 29 aprilie 2024, de la ora 11, la sediul instituției din loc. Giroc, str. Calea Timișoarei nr....

Mai multe spitale din Timișoara se pregătesc să ,,tragă obloanele”. Ce se va întâmpla cu miile de pacienți dacă fondurile cerute nu vor veni...

Situația financiară a marilor spitale rămâne una critică, în ciuda semnalelor trase în mod repetat de conducerile unităților sanitare. Marile spitale din Timișoara se confruntă,...

Citește și :