Caz incredibil în medicina românească! Un medic a izbucnit în plâns când a vorbit despre drama unor pacienți

510
vaccin

Medicul pediatru imunolog Alexis Cochino a izbucnit în lacrimi în timpul unui interviu la Europa FM în momentul în care a explicat situația critică a aproape 100 de copii, a căror viață e pusă în pericol, la propriu, din cauza lipsei imunoglobulinei.

Medicul pediatru spune că unul dintre adolescenții pe care îi are în grijă a încercat să-și ia viața, disperat de lipsa tratamentului.

„Există, pe imunologie pediatrică, aproximativ 100 de copii a căror viață este pusă în pericol în acest moment. Sunt, unii dintre ei, internați în spital, unii cu boli grave. Dacă nu vor ajunge azi, acum, medicamentele, riscă să-și piardă viața. Și mulți alții sunt în situații similare, deși încă nu la fel de grave. Sunt adolescenți, dintre copiii mai mari, care auzind toate discuțiile și simțind agitația noastră și a părinților și disperarea, unul a încercat să se sinucidă și celălalt vrea să faca același lucru. Îmi pare rău (în lacrimi), cam asta e situația în pediatrie”, a spus medicul Alexis Cochino la Europa FM.

Criza medicamentelor s-a acutizat în ultimele luni, după ce Ministerul Sănătății a scos aceste medicamente de pe lista medicamentelor esențiale. Ministerul a cumpărat în regim de urgență câteva sute de medicamente care nu sunt însă potrivite pentru tratament.

În ciuda mitingurilor de proteste și a apelurilor disperate ale bolnavilor, Ministerul Sănătății s-a arătat incapabil până la acest moment să rezolve situația. Azi, de la ora 10.00, a început la Guvern o întâlnire între premierul Mihai Tudose, ministrul Sănătății, Florian Bodog, dar și șefi ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, dar fără pacienți.

sursă: hotnews.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ