Caz de trichineloză într-un oraș din vest! Boala poate fi mortală

1850

Autorităţile au depistat un caz de trichineloză, în zona oraşului Ineu. Boala poate să fie mortală, în cazul în care apar complicaţii.

„În zona Orașului Ineu a fost depistat un caz de infecție cu trichineloza, contaminarea venind din surse externe, cel mai posibil de la animalele sălbatice”, informează Primăria Oraşului Ineu pe site-ul propriu.

Trichineloza este o boală provocată de viermele „Trichinella spiralis”, care ajunge în organism prin consumul de carne contaminată. De aceea, în cazul sacrificării pentru consum a animalelor în gospodăriile proprii, obligatoriu trebuie duse probe de carne la analize.

Trichineloza sau trichinoza este o boala parazitară cosmopolită, contractată de om prin consumul de carne crudă sau insuficient preparată termic care conține larvele infestante a unui nematod vivipar din genul Trichinella.

Contaminarea se produce prin ingestia de carne parazitată (de porc, mai rar de mistreț, focă, urs, cal, câine, pisică etc. în funcție de obiceiurile alimentare), consumată crudă sau insuficient preparată termic, care conține larve vii închistate de Trichinella. Trichineloza prezintă un risc alimentar pentru oameni, datorită numărului mare de specii, repartiției cosmopolite a parazitului, slabei specificității a gazdei și complexității ciclului epidemiologic.

LĂSAȚI UN MESAJ