Căutat pentru crimă, fiul unui celebru chirurg a fost prins la Timișoara. Și-ar fi ucis cu sânge rece cel mai bun amic

1854

Sorin Rogia, presupusul criminal al lui Radu Bogdan, tânărul găsit mort, cu capul crăpat, pe strada Grigore Ureche, pe malul Peței în dimineața zilei de 9 noiembrie, a fost prins!

Individul a fost reținut în cursul serii de luni din în gara de Timişoara la un control de rutină al poliţiştilior TF, cărora li s-a părut suspect comportamentul lui.

„În cursul serii de 20 noiembrie, organele de poliţie l-au identificat pe raza municipiului Timişoara pe inculpatul Rogia Sorin Ioan, faţă de care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi arestarea preventivă în lipsă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, a anunţat, marți dimineață, printr-un SMS, prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Dat fiind că era cunoscut un individ deosebit de periculos, Rogia a fost ridicat cu mascații.

El a fost adus, în cursul nopții, în arestul Poliției Bihor, iar de dimineață a fost prezentat în fața unui procuror, pentru audieri.

News.ro scrie că Rogia intenționa să ia un tren spre Serbia, din Gara de Nord din Timişoara, unde voia să se refugieze.

Individul urmează să fie prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi care a luat măsura preventivă din cadrul Tribunalului Bihor.

„În cadrul acestei proceduri se impune ca inculpatul să fie audiat, iar judecătorul, evaluând declaraţia acestuia, în contextul probelor administrate, şi al motivelor avute în vedere la luarea măsurii, urmează să dispună asupra arestării preventive şi executării mandatului”, a mai scris Cotrău.

Rogia, fiul unui cunoscut chirurg de la Spitalul Județean, a dispărut de acasă imediat de la comiterea crimei, pe 9 noiembrie, apucând să se dezbrace de hainele pline de sânge și să își ia cu el o pătură. Au fost 11 zile pline pentru poliţiştii bihoreni, care au „întors pe dos” judeţul în căutarea presupusului criminal, care părea de negăsit, al tânărului Radu Bogdan.

Suspectul omorului, Sorin Ioan Rogia, de aceeaşi vârstă cu victima sa, 27 de ani, era cel mai bun prieten al lui Radu Bogdan. În ultima perioadă au ieșit la iveală detalii interesante despre trecutul lui, care îi conturează un portret extrem de agresiv. Fiul de chirurg este judecat pentru distrugeri în valoare de aproape 50.000 de euro, comise în Oradea, prin incendiere!

sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ