Câți dintre elevii din Timiș au ales să revină în şcoli pentru pregătirea examenelor

68

Aproape jumătate dintre absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a din Timiş au ales să revină în şcoli pentru pregătirea examenelor de finalizare a studiilor, în timp ce restul au preferat să facă pregătirea online a declarat şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Marin Popescu.

Potrivit oficialului, instituţia face permanent monitorizarea condiţiilor de desfăşurare a pregătirilor şi a examenelor, iar până în prezent nu s-au înregistrat probleme.

„Până acum nu este semnalată nicio disfuncţionalitate în pregătire sau organizare. Cam jumătate dintre elevi au ales să revină în şcoli pentru pregătire, iar ceilalţi să se pregătească online. Avem 1.700 de absolvenţi de clasa a XII-a şi 3.670 de la clasele a VIII-a care vor face pregătirea în şcoli”, a precizat Marin Popescu.

În prima tranşă, de la Ministerul Educaţiei au sosit la ISJ Timiş 241.500 de măşti pentru etapa de pregătire a examenelor, care sunt destinate elevilor şi personalul din învăţământ, iar diferenţa până la 480.000 de măşti vor veni în 10 iunie. Marin Popescu a adăugat că în judeţ sunt aşteptaţi la Bacalaureat 4.900 de absolvenţi de clasa a XII-a, iar la Evaluarea naţională 5.600 de elevi.

Înscrierile pentru absolvenţii clasei a VIII-a încep miercuri, iar pentru absolvenţii de liceu joi.

LĂSAȚI UN MESAJ