9.1 C
Timișoara
joi 25 aprilie 2024

Câteva concluzii ale antrenorului Nicolae Croitoru după turul Politehnicii

Nicolae Croitoru, fost tehnician al Chindiei Târgovişte, a acceptat provocarea de a prelua Politehnica Timişoara în plin campionat. Antrenorul în vârstă de 54 de ani a sosit la începutul lunii octombrie, într-o perioadă mai puţin reuşită pentru echipă, din punct de vedere sportiv. Treptat, jocul şi rezultatele alb-violeţilor s-au îmbunătăţit.

Urmează câteva răspunsuri la problemele întâlnite de antrenor despre primele două luni de muncă pe Bega. Întrebările sunt puse de echipa de organizare a echipei.

– Domnule Croitoru, prima întrebare e legată de ce așteptări aveați la sosire și care a fost situația găsită de dumneavoastră la echipă?
-Nu e vorba neapărat că am avut, eu știu, anumite așteptări. Știam că e o situație dificilă pentru că lucrul acesta era arătat prin rezultate. Au fost patru înfrângeri la rând înainte de victoria cu Brăila. Era clar că era o situaţie destul de dificilă. Apoi, după cum ştiţi, după ce am început activitatea, nici în prima parte lucrurile nu au fost foarte bune. Au fost cele trei înfrângeri, cu Slobozia, Ripensia şi Dej. Sigur, a fost situaţia de la Slobozia, cu jocul acela prin bălţi, practic un joc care nici nu ne-a permis să facem o evaluare foarte bună a echipei. Pentru că a fost un joc în care cred că ieşea în evidenţă voinţa, atitudinea, şi cel puţin la aspectele astea am stat destul de bine în jocul cu Slobozia. Apoi a fost şi jocul de la Dej, unde cred eu că într-o oarecare măsură lucrurile au fost înfluenţate şi de starea de oboseală acumulată în jocul cu Rapid, din Cupa României. Şi jocul cu Ripensia, care, într-adevăr, acolo a fost un joc care ne-a permis să facem o evaluare exactă a ceea ce puteam la momentul respectiv… Era clar că era o încărcătură psihică mare. Erau foarte multe rezultate negative şi lucrul acesta se simţea în joc. Meciul cu Rapid, să spunem că ne-a dat oarecum încredere că se poate, că există potenţial. Sigur, un joc în Cupa României, care era diferit din punct de vedere al încărcăturii faţă de celelalte jocuri. Apoi, lucrurile au început să se îmbunătăţească. A fost jocul cu Şelimbăr, chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care ni-l doream, am demonstrat că avem o mai bună organizare a jocului faţă de celelalte partide. Acolo putem spune că dacă primeam acea lovitură de la 11 metri din minutul 90 – faultul la Mera – poate că ne-am fi adjudecat victoria. Urmat de cele trei jocuri, cu Braşov, Steaua şi Astra, în care şi rezultatele au fost pozitive şi jocul în creştere.

– Ce s-a schimbat faţă de situaţia inițială şi a provocat practic revirimentul de apoi, vorbim de lucruri la nivel mental, tactic, ce a contat mai mult?
– În primul rând am reuşit să ne recăpătăm încrederea şi acesta cred că e un aspect important. Jocul cu Rapid ne-a dat speranţe că putem mai mult decât am arătat în campionat. Apoi, a fost victoria de la Braşov, de care aveam mare nevoie la momentul respectiv, iarăşi a avut darul să ne dea încredere. Jocul cu Steaua a demonstrat lucrul acesta. Mai ales în repriza a doua, când am revenit de la 0-1, nu doar că am câştigat, ci am reuşit să facem o repriză bună. Jocul de la Astra întăreşte încrederea pe care am căpătat-o, pentru că a fost poate cel mai bun joc pe care l-am făcut în acest final de an 2021. Mai ales că veneam după un meci de 120 de minute în Cupa României, la un interval de trei zile distanţă… Apoi consider şi că din punct de vedere al organizării jocului lucrurile s-au îmbunătăţit. Defensiv nu am primit multe goluri, mă refer la meciurile cu Rapid, Braşov, Argeş, Astra. Jocul ofensiv a crescut şi el, în special în jocul de la Giurgiu. De data aceasta am controlat, am avut posesie şi multe alte ocazii.

-Aţi făcut un meci foarte bun cu Astra, chiar pe 4 decembrie, a contat acest aspect – sărbătoarea Centenarului – în pregătirea meciului?
– Bineînţeles că sărbătoarea Centenarului a fost factor motivator, am discutat pe această temă. De fapt de la începutul acelei săptămâni se anunţa o perioadă foarte grea, jucam cu Steaua, Argeş, Astra, aveam mare nevoie de puncte. Erau jocuri dificile, Steaua e în zona play-off, Argeş e în Liga I, s-a discutat pe această temă. Era păcat ca într-o săptămână aşa de importantă să nu putem contribui cu rezultate pe măsură.

– Personal vă aşteptaţi să vă regăsiţi la finele lui 2021 în această postură, antrenor la Politehnica Timişoara, într-un moment important pentru club?
– Sigur că nu mă gândeam, lucrurile s-au desfăşurat foarte rapid şi, repet, mă bucur că sunt aici şi într-un moment important şi că am avut un final de an pozitiv.

– Aţi vorbit mult şi despre importanţa aportului suporterilor, mai ales la meciurile de acasă cu CSA Steaua şi FC Argeş, ce mesaj le transmiteţi acum în prag de sărbători?
– Aş vrea să transmit Sărbători fericite şi un An Nou plin de realizări tuturor timişorenilor şi mai ales suporterilor, care ne-au fost alături, ne-au ajutat în acest final de an. Şi sunt convins că prin tot ce vom face în sezonul de primăvară ii vom determina să ne fie alături şi într-un număr chiar mai mare decât până acum. Le mulţumim pentru sprijinul acordat într-un moment greu pentru noi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Lugojul azi | Strategii de campanie electorală, pe ultima turnantă, la Lugoj

Alegerile locale bat la ușă și mai toți candidații pentru funcția de primar al municipiului Lugoj au început să-și calculeze sprintul final. Cei trei „mari”...

Candidatura domnului Dominic Samuel Fritz la următoarele alegeri locale este una legală

Am scris acest text și pentru că, în spațiul public, au apărut tot felul de opinii (în unele dintre ele sunt citat trunchiat), care...

Citește și :