Câte amenzi s-au dat prin intermediul sistemului de trafic management din Timișoara

6408

Niciun şofer din Timişoara nu a fost amendat de poliţişti în baza imaginilor şi datelor înregistrate de radarele fixe sau de camerele de supraveghere din oraş. Cu toate că autorităţile anunţau, la mijlocul lunii trecute, că şoferii surprinşi de sistemul de trafic management vor fi amendaţi, acest lucru nu se întâmplă. Cel puţin deocamdată!

Poliţia Judeţului Timiş şi Primăria Timişoara au semnat un protocol prin care oamenii legii pot folosi informaţiile adunate de sistemul de trafic pentru a sancţiona şoferii. Însă amenzile nu curg momentan pentru că acest protocol trebuie validat şi de Consiliul Local Timişoara, lucru care nu s-a întâmplat încă.

Potrivit protocolului, „Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş va asigura poliţişti în centrul de comandă şi control al sistemului trafic management şi supraveghere video. (…) Poliţia efectuează verificări şi întocmeşte documentele necesare dispunerii măsurilor legale în cazul infracţiunilor şi contravenţiilor constatte cu mijloacele tehnice parte a sistemului”.

Consiliul Local va dezbate protocolul în cadrul unei şedinţe extraordinare, programate pentru marţi, 17 octombrie, de la ora 16:00.

LĂSAȚI UN MESAJ