Catarg de 25 de metri, în Piața Libertății

98
Administrația Timișoarei pare să fie interesată de… catarge. Autoritățile au de gând să aplaseze o astfel de structură în Piața Libertății. Asta după ce în zona Pasajului Michelngelo a apărut deja un stindard foarte înalt.
”Construcția propusă este un stâlp metalic de 25 m cu funcțiunea de catarg, având aplicată instalația de ridicare facilă a drapelului României. Dimensiunile propuse pentru drapel sunt cuprinse între 2x3m si 4x6m. Catargul propus este alcătuit dintr-un stâlp metalic tronconic cu înalțimea de 25 m, alcătuit din 3 segmente tronconice îmbinate între ele prin impănare, având diametrul la bază de 675 mm si la 200 mm la partea superioara. Profilul folosit la realizarea segmentelor are o secțiune poligonală regulată cu 16 laturi. De catarg va fi arborat un drapel al României cu dimensiuni cuprinse între 2x3m si 4x6m”, sunt datele tehnice ale catargului.
Autoritățile susțin că este oportună amplasarea catargului pentru că anul acesta este un an jubiliar pentru Banat.
”Având în vedere faptul că anul 2019 este un an jubiliar pentru Banat, aniversând un secol de la Marea Unire, care în Banat s-a realizat un an mai târziu, precum și faptul că se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din decembrie 1989, Administrația publică locală prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara consideră oportună amplasarea unui Catarg cu steag tricolor de 25 m, amplasat în Piața Libertății, punct care este vizibil din mare parte a orașului”, își motivează autoritățile intenția.
Executvul Primăriei Timișoara a omis să expună în documetele publice și costul amplasarării catargului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ