Cătălin Drulă: Timișoara nu are centură și artere importante din cauza dezinteresului politicienilor VIDEO

127

Deputatul USR Cătălin Drulă critică actuala administrație pentru lipsa de interes în ceea ce privește finalizarea unor lucrări de infrasctructură esențiale pentru un oraș ca Timișoara.

E vorba de patru mari lucrări care trebuie finalizare urgent, iar cea mai importantă ar fi centura de ocolire de sud, care bate pasul pe loc. În plus, este gândită doar pe termen scurt, cu câte o bandă de rulare pe sens.

„Contractul pentru Centura Timișoara Sud e semnat din decembrie 2018, dar ministrul Transporturilor nu a dat încă autorizație de construire și, prin urmare, lucrările nu au început. Lucrările trebuiau să înceapă încă din vara 2019. Perioada de proiectare a expirat demult. Între timp se adună revendicări de costuri suplimentare și escaladări de prețuri de la constructor. Pierdem și bani și nici lucrări nu avem pe Centură”, spune deputatul Cătălin Drulă.

O altă mare lucrare ce ar degreva legătura actuală de la autostradă la oraș este și legătura ce ar trebui să pornească de la bifurcația de la Sânandrei către drumul expres A1, aflat, de asemenea, în stare „vegetativă”.

„Acum o lună, tot ministrul Bode promitea că până pe 14 februarie va fi pe SEAP licitație pentru Drumul expres A1-Sânandrei (noua descărcare de pe autostradă). Este 14 februarie, licitația nu e pe SEAP, iar inima bănățenilor este frântă încă o dată de o promisiune încălcată de miniștrii Transporturilor”, mai declară Cătălin Drulă.

Situația este similară, dar cu și mai puține șanse de se face ceva în viitorul apropiat la șantierul de la la marginea județului, unde autostrada către Deva este întreruptă pe o scurtă porțiune ce întinde la maxim nervii șoferilor.

„Licitația pentru Lugoj-Deva lot 2, porțiunea lipsă de 9km cu tuneluri, e la fel de suspendată ca în prima zi de mandat a lui Lucian Bode, în așteptarea unor clarificări pe care CNAIR nu pare să le mai facă vreodată. E o porțiune critică din coridorul european Constanța-Nădlac, singura lipsă de la Sibiu la graniță și nimic nu se mișcă acolo.”

O lucrare ce există doar în imaginația celor care visează la viitor este și centura de vest. Este un adevărat șantier virtual. Adică o linie trasată cu creioanre colorate pe o hartă.

„Se pare că nu există deloc voință politică pentru a împinge înainte proiectele din Banat, indiferent că e PSD sau PNL la putere. USL e rău pentru infrastructură. Din 2012 încoace”, concluzionează Cătălin Drulă despre foștii și actualii politicieni care ne conduc.