11.2 C
Timișoara
sâmbătă 24 februarie 2024

Cătălin Drulă, ministrul transporturilor și parlamentar de Timiș, aruncă în aer PNL! Înregistrările cu lideri liberali negociind posturi importante cu acesta au ajuns la DNA

Unul dintre cei mai reputați editorialiști ai cotidianului Adevarul, Ștefan Vlaston, scrie într-un articol publicat cu puțin timp în urmă că liderul USR, ministrul transporturilor și parlamentar de Timiș, Cătălin Drulă, i-ar fi înregistrat pe unii lideri liberali în timp ce îi solicitau să-i păstreze în posturi importante pe oamenii lor de legătură.
Înregistrările realizate în biroul de la minister au ajuns pe masa DNA care, cel mai probabil, va detona, curând, un scandal-monstru la vârful coaliției aflate la guvernare. Iată textul semnat de autorul pomenit mai sus :

Aşa rezultă din cuvintele rostite de Drulă, apărute în înregistrare. Monosilabe, fără să-l angajeze cu nimic, fără să promită nimic interlocutorilor săi. Cei înregistraţi sunt oameni de frunte ai PNL: senatorul PNL George Stângă şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, înregistraţi de procurorii DNA chiar în biroul ministrului transporturilor.

Ei îi cereau lui Cătălin Drulă să îi păstreze în funcţie pe şefii Asociaţiei Române de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare şi Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.

Nu se ştie câte alte înregistrări făcute în biroul lui Drulă se mai află în posesia DNA.

Ce spunea Cătălin Drula, conform înregistrărilor

Drulă Cătălin: Te referi la APDM şi la AFDJ?

Stângă George-Cătălin: Da.

Drulă Cătălin: Păi…., ţi-am spus că soluţia pentru mine este să le prelungesc mandatele, da nu e patru luni, este două luni prelungirea…

Dumitrescu Iulian: Am o întrebare punctuală.

Drulă Cătălin: Ia zi!

Dumitrescu Iulian: Să-mi zici cu ARSVOM-ul, dacă … Ce interes ai, dacă mai ni-l laşi nouă? E ceva la Constanţa …

Drulă Cătălin: Da… Băi … Cum spuneam, toate replicile lui Drulă erau neutre, izvorâte din cunoştinţa faptului că erau înregistraţi.

Nici nu văd cum DNA şi-ar permite să instaleze aparatura de ascultare în biroul unui ministru, fără ştiinţa acestuia.

Birourile miniştrilor fac parte din zona zero de securitate, şi nu are acces oricine în ele, în absenţa miniştrilor. Concluzia e una singură. Ministrul Drulă ştia că sunt înregistraţi.

Ce spun oameni de afaceri despre Drulă

Administratorul uneia dintre firmele de apartament care intermediau tranzacţiile cu nave îi spune unui fost general SIE că întâmpină probleme la Drulă şi că ”este o problemă cu acest om care e un câine” şi pentru care trebuie ”găsită o soluţie”: ”(…) dar este totuşi o problemă cu acest om, care nu pot să spun că-i om, e un câine, acest Drulă, şi trebuie să găsim o soluţie pentru el”.

Aşadar, discuţia e mai veche. Chiar Drulă precizează într-un interviu: „ am precizat  întotdeauna reprezentanţilor partidelor politice că numirile în mandatul meu se fac exclusiv conform legii şi pe criterii de profesionalism”.

Cei doi reprezentanţi de frunte ai PNL n-au înţeles aceste avertismente. Dar chiar să fie daţi pe mâna DNA în urma unor discuţii cu ministrul Drulă,  nu se aşteptau.

Cătălin Drulă ştie încă multe lucruri din convorbirile oficiale sau neoficiale la care a participat în cadrul coaliţiei. Nu se ştie şi ce dovezi are despre aceste convorbiri.

Dacă la prima abatere, când l-a făcut pe Cîţu „zombi politic”, n-a păţit nimic, nu s-a ales cu nicio sancţiune, acum liberalii de frunte au motive să-l ia de piept pe Cîţu: vezi ce şarpe ţii la sânul tău?

Problema e că liberalii nu pot cere demiterea lui Drulă pentru că a colaborat cu DNA. Ar însemna să se lepede în fapt de lupta anticorupţie.

După episodul Alexe şi Chirica de la Iaşi, asta le mai lipsea. Să-l acuze pe Drulă de colaborare cu DNA.

Şi-ar da în cap cu firma luptei anticorupţie. Şi aşa, au fost elevi daţi afară din examene pentru că aveau telefoane în buzunar. Pentru prezumţia de furt. Iar Costel Alexe, care a fost prins cu tabla în sac stă, bine mersi, într-o funcţie importantă. Dreptate liberală.

Concluzia este că miniştrii şi căpeteniile USR PLUS au învăţat cum să dărâme PNL, pentru a avea câştig de cauză la următoarele alegeri. Îi dă pe mai marii PNL pe mana DNA. Exemplul lui Drulă va fi preluat, probabil, şi de alţi miniştri USR PLUS. Ce va face PNL?

Cum să guvernezi alături de „parteneri” care te „livrează” DNA? Aşteptăm răspunsul la această întrebare cheie!

 

Alte subiecte :

Underground 2™, Orașul care nu se vede – o (re)lansare de carte cu momente vii ale istoriei bănățene mai puțin cunoscute | FOTO-VIDEO

Vineri, 23 Februarie, la sediul filialei din Timișoara al Uniunii Scriitorilor Români a fost (re)lansat Underground 2™, Orașul care nu se vede, cel de-al...

Un nou palat istoric al Timișoarei a fost renovat și arată splendid acum

Una dintre clădirile de referință ale Timișoarei, Palatul Ciobanu, este prima care a îmbrățișat tema țăranului român, dar și ultima care a fost ridicată...

Citește și :