Cât trebuie să plătească, pe luna decembrie, gazul metan o biserică din vestul țării

382

Biserica Râul Trezirii Arad are de achitat 22.000 de lei pentru căldura din decembrie. Suma este de patru ori mai mare decât cea din factura emisă cu o lună înainte.

Facturile uriaşe la încălzire au ajuns şi la biserici. Este cazul Bisericii Râul Trezirii din Arad care are de plătit o factură în valoare de 22.000 lei către CET H Arad. În cazul acestor entităţi prețul gigacaloriei nu este subvenționat, iar facturarea s-a făcut la prețul de 1.156 lei per gigacalorie, potrivit aradon.ro.

„22.000 de mii lei factura la căldură (CET H. Arad) a Bisericii Râul Trezirii Arad pe luna decembrie! 5.001 mii lei a fost la prețul vechi și după noua scumpire ajunge la prețul astronomic de 22.000 de lei! Este revoltător!”, susţine Samuel Caba, reprezentatul Biserica Râul Trezirii.

Caba susţine, de asemenea, că „Hotărârea CLM Arad de scumpire a fost emisă în data de 17.12.2021 și retroactiv începând cu 01.12.2021 se impune prețul astronomic de 1.156 RON / Gcal; *TVA -ul este impus și celor care nu îl pot deduce și nu sunt plătitori de TVA; *TVA care este practic o majorare de preț și ea în aceste condiții; *notificarea târzie după aplicarea noilor tarife. Și lista continuă”.

Samuel Caba îi îndeamnă pe toți românii și pe toți cei cu societăți comerciale să trimită săptămânal reclamații către ANRE și Guvern, dar și să se adreseze instanțelor judecătorești dacă nu vor găsi o rezolvare.

„In ce privește situația noastră, vreau sa mentionez faptul ca acest mesaj nu este pentru ca sa ne plângem pentru ca știu ca Domnul v-a purta de grija și vom vedea ce soluții o sa găsim dar cred ca era importanta aceasta postare ca sa începem sa gândim mai responsabil și sa înțelegem ca nu putem sta nepăsători la ceea ce ne “ofera” furnizorii de energie in cârdășie cu autoritățile statului”, scrie Caba pe Facebook.

Sursa. https://www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ