Cât pe ce să se producă o nenorocire! Pericol uriaș de explozie în vestul țării. FOTO

246

Pericol de explozie, joi dimineața, într-un oraș din vestul țării. Pompierii din județul Arad au intervenit de urgență în Lipova, unde ardea o anexă gospodărească. În interior se afla o substanță care, odată aprinsă, putea să explodeze.

”În anexă pe lângă materialele lemnoase și plastice care ardeau proprietarul avea depozitați 3 saci de azotat de amoniu. Aceasta substanță este un îngrășământ, nu este combustibil, dar poate întreţine arderea chiar şi în absenţa aerului, iar la temperaturi mari exista pericol de explozie.

Echipajul de pompieri a reusit evacuarea imediată a sacilor cu azotat de amoniu îndepărtând în acest fel orice pericol de explozie sau propagare a incendiului la vecinătăți, ulterior lichidat, arzând aproximativ 80% din anexă”, au transmis pompierii arădeni.

Clădirea principală din gospodărie a fost salvată de pompierii care au restricționat flăcările și nu le-au permis să ajungă la ea. Sursa de aprindere a fost stabilită ca fiind scântei mecanice, provenite de la un aparat de sudură.

LĂSAȚI UN MESAJ