Cât ne mai bucurăm de vremea superbă? Ploile amenință Banatul și Crișana

306

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni.

VREMEA pe regiuni, până în 22 aprilie 2018

În Banat, în prima săptămână de prognoză, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie regională a valorilor maxime de 22 – 25 de grade şi de 10 – 12 grade a celor minime. După data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade şi minime de 6 – 8 grade. Va ploua slab şi pe arii restrânse în 10 aprilie, dar şi în zilele de 12 şi 13 aprilie, când vor fi mai ales averse. În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată şi izolat îndeosebi în perioada 16 – 18 aprilie vor fi posibile şi cantităţi mai însemnate.

În Crişana, în prima săptămână de prognoză, deşi vor fi variaţii termice de la o zi la alta, vremea va fi mai caldă, decât în mod obişnuit. Astfel, în 10 aprilie, media regională a temperaturilor maxime, va scădea uşor spre 22 de grade. Ulterior, în următoarele două zile va creşte, ajungând la 25 de grade, iar până în 15 aprilie se va situa în jurul valorii de 22 de grade. După această dată, se va răci, astfel încât media regională a valorilor termice maxime va fi de 17 – 19 grade. Minimele termice se vor situa în jurul valorii de 9 grade, cu valori mai ridicate în 13 aprilie, dar şi mai coborâte în perioada 18 – 22 aprilie. Trecător, va ploua slab şi pe arii restrânse în 10 aprilie, iar în 12 şi 13 aprilie, probabilitatea pentru averse în general moderate cantitativ va fi în creştere. Ulterior, până spre sfârşitul intervalului de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16 – 18 aprilie.

În Transilvania, media regională a valorilor termice diurne va creşte de la 21 de grade în prima zi de prognoză, până la 24 de grade în 12 aprilie. După această dată se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârşitul intervalului, se va încălzi uşor, la valori de 17 – 18 grade. Media temperaturilor minime va fi de 4 – 5 grade în primele două dimineţi, când în depresiuni vor mai fi valori sub limita de îngheţ, apoi în perioada 11 – 16 aprilie, media acestora va fi de 6 – 8 grade. După acest interval, nopţile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3 – 4 grade. În prima săptămână de prognoză va predomina o vreme frumoasă, iar ploi locale de scurtă durată se vor semnala în jurul datei de 13 aprilie. În a doua săptămână de prognoză, instabilitatea va fi în creştere şi mai ales în perioada 16 – 18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse şi, posibil, cantităţi însemnate.

Continuarea pe dcnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ