Cât de mult afectează vremea din ultimele zile ”șpaițurile” bănățenilor?

184

Vremea rea şi frigul, dau fiori agricultorilor din Banat pentru că, în plină campanie de primăvară lucrările sunt înţepenite. Fenomenele meteorologice şi variaţiile de temperatură din ultimele zile nu afectează major agricultura din Caraş-Severin. Ninsorile căzute mai mult încetinesc lucrările în câmp ale campaniei agricole de primăvară, aflate în plină desfășurare.

Frigul împiedică germinarea plantelor şi reduce sub jumătate înființarea însămânțărilor de primăvară, susțin specialiștii. Până la această oră, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, principalele culturi din judeţ: floarea soarelui, porumbul, cartofii şi plantele de nutreţ, au fost cultivate sub 50%, iar perioada de însămânțare a acestora este demult trecută.

Şeful Direcţiei Agricole Caraş-Severin, Marius Zarcula, a declarat pentru Radio Reşiţa că, „ lucrările la înfiinţarea culturilor de primăvară pe raza judeţului sunt în toi, până în prezent au fost însămânţate: 3.000 de hectare cu floarea soarelui, 7.000 cu porumb, 800 cu cartofi şi 1.200 cu plante de nutreţ„.

Sursa: radioresita.ro
Foto: radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ