Cât costă spitalizarea unui pacient COVID

30

Peste 4.500 de lei pe zi plătește statul pentru pacienții COVID internați la Terapie Intensivă și puțin peste 1.800 de lei pentru cei aflați pe secții. Sunt costuri pe care le plătim fiecare dintre noi, pentru că sumele sunt decontate din bugetul Caselor de Asigurări de Sănătate. Au fost cazuri în care, într-o singură lună, un spital a cheltuit chiar și un milion și jumătate de lei peste contractul pe care îl are cu Casa.

„Costul pentru un pacient COVID pe secția ATI este de 4.515 lei pe zi, respectiv, la o durată medie de 11 zile pe această secție, se ridică la 50 de mii de lei pentru perioada de spitalizare. Iar costurile unui pacient care este confirmat COVID și este tratat pe secția de boli infecțioase sunt de 1.838 de lei pe zi. Respectiv, la o durată medie de spitalizare de 10-11 zile. ar fi de 20.000 lei pe toată perioada de tratament”, spune Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

După cum se știe, secțiile ATI sunt pline în toată țara, depășindu-se deja pragul de 1.700 de pacienți COVID.

„Ce pot să vă spun este că într-o lună plină, în care am avut secțiile de boli infectioase pline cu COVID, am depășit contractul de prestări servicii incheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate cu aproximativ un milion si jumatate de lei”, spune managerul Diana Mârza.

LĂSAȚI UN MESAJ