Cât costă să provoci o aterizare forţată la Timişoara? Anunţul procurorilor

269

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a lui Eduard-Leonard Marcopol, pentru comiterea infracţiunii de săvârşire de acte de violenţă psihică şi fizică asupra unor persoane şi asupra personalului navigant, aflate la bordul unei aeronave civile în zbor.

În rechizitoriul întocmit în cauză, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:

În data de 27.08.2015, ora 18,35, inculpatul s-a îmbarcat la Bruxelles, într-o aeronavă cu destinaţia Otopeni-Bucureşti. În timpul zborului, când personalul navigant a servit mâncare şi băuturi, acesta a devenit recalcitrant şi a adresat însoţitoarelor de bord şi altor pasageri din aeronavă insulte şi ameninţări.

De asemenea, după refuzul unei însoţitoare de bord de a-l servi cu alcool, inculpatul a devenit agresiv cu aceasta, comiţând acte de violenţă fizică asupra ei. Comportamentul agresiv şi ameninţător al inculpatului la bordul aeronavei a fost de natură să pună în pericol siguranţa pasagerilor şi a zborului astfel că, la ora 22,30, comandantul aeronavei a aterizat forţat pe aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, unde inculpatul a fost debarcat cu ajutorul organelor poliţiei de frontieră.

Paguba creată companiei aeriene prin aterizarea forţată a aeronavei este de 10.000 euro, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză.

Foto: https://www.facebook.com/aeroport.timisoara

LĂSAȚI UN MESAJ