Cât au ajuns chiriile la apartamente în Timișoara și în alte orașe mari. Date surprinzătoare după lunile de carantină

1576

La fel ca în cele trei luni anterioare, piaţa închirierilor de apartamente a fost una destul de dinamică în primul trimestru din 2020: preţurile medii solicitate de către proprietari au înregistrat atât variaţii în plus, cât şi în minus, în mai multe centre regionale, arată raportul „Piaţa Imobiliară Rezidenţială – Trimestrul I 2020” realizat de Analize Imobiliare.

În Bucureşti, spre exemplu, suma medie solicitată pentru un apartament cu două camere se situează acum la 400 de euro pe lună, în scădere de la 420 de euro pe lună în ultimul trimestru din 2019, arată raportul. Acelaşi tip de locuinţă (confort 1, din perioada 1980-2000, cu o suprafaţă utilă de 50-60 de metri pătraţi) poate fi închiriată, în Cluj-Napoca, cu 410 euro pe lună, în scădere tot de la 420 de euro pe lună. Pe următoarea poziţie în clasamentul celor mai mari chirii solicitate pentru apartamentele cu două camere se situează Timişoara, cu o medie de 350 de euro pe lună, la fel ca în ultimul trimestru din 2019.

După o creştere semnificativă, de la 300 la 330 de euro pe lună, Ploieşti se situează acum la egalitate cu Braşov – în condiţiile în care oraşul de la poalele Tâmpei a înregistrat, dimpotrivă, o scădere, de la 350 la 330 de euro pe lună. Şi Iaşi a resimţit, în perioada analizată, o diminuare a pretenţiilor proprietarilor, de la 330 la 320 de euro pe lună.

Clasamentul oraşelor cu cele mai mari chirii solicitate pentru apartamentele cu două camere este completat de patru reşedinţe de judeţ, toate cu o medie de 300 de euro pe lună, anume Sibiu, Brăila, Târgu Mureş şi Constanţa. Creşteri ale sumelor medii lunare solicitate pentru două camere au fost consemnate şi în oraşele cu cele mai ieftine apartamente de închiriat. În momentul de faţă, chiriile apartamentelor bicamerale pornesc de la 200 de euro pe lună în toate reşedinţele de judeţ ale ţării – asta după ce, în Reşiţa, pretenţiile proprietarilor s-au majorat trimestrul trecut de la 180 la 200 de euro pe lună. Acesta din urmă este preţul mediu solicitat şi în alte oraşe, anume Deva, Drobeta Turnu-Severin, Satu Mare şi Piatra Neamţ.
Sursa: Adevarul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ