Casa rozelor din Timișoara, ruină în 2019

4609

Mai există  vreo șansă pentru Casa Muhle? Este întrebarea de pe buzele timișorenilor la început de 2019. Sunt aproape 7 ani de când casa fostului florar imperial a fost mutilată și nici până acum autoritățile nu au luat atitudine.

Cum arată casa în ianuarie 2019? Ei bine, buruienile care au năpădit-o în toamnă s-au uscat. Se vede uşor cât de degradată este locuința. Acoperișul nu mai există, iar folia de plastic care l-a înlocuit nu a făcut față ninsorii din această iarnă.

Umezeala și igrasia au intrat adânc în pereții decojiți de zugrăveală a Casei Muhle. Geamuri și uși oricum nu mai există, iar timpul își pune tot mai mult amprenta pe monumentul istoric mutilat de proprietar în 2012.

Ce fac autoritățile? Nimic! Deși în 2016 Primăria Timișoara câștiga în instanță dreptul de a reabilita proprietatea privată și apoi să recupereze investiția de la deținător, edilii nu au făcut niciun pas. Acum se poate să fie prea târziu, spun unii ahitecți din Timișoara. Așadar, planurile de a fi readusă la frumusețea de altă dată și poate de a găzdui și un muzeu al trandafirilor, sunt ca și năruite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.