Casa de Sănătate Timiș: pacienții care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara NU vor avea acces la servicii medicale GRATUIT. Care este motivul

795

Situație fără precendent în cadrul unei unități medicale de stat din Timișoara. Pacienții care ajung la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” de la Pădurea Verde nu vor mai putea beneficia de servicii medicale gratuite. Asta pentru că reprezentanții unității medicale au refuzat să semneze actul adițional de furnizare de servicii medicale pentru luna iulie.

Potrivit Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș, Spitalul „Victor Babeș” este singurul din județ care nu a semnat actul adițional, termenul limită fiind astăzi, ora 16.00. Conducerea unității medicale spune că a refuzat să facă acest lucru pentru că banii primiți de la CJAS Timiș sunt prea puțini, astfel că spitalul a acumulat, pentru a doua oară în acest an, datorii către furnizori.

„Atragem atenția că nesemnarea actului adițional cu CJAS conduce implicit la neplata serviciilor medicale efectuate începând cu data de 1 iulie 2016, iar asigurații nu vor avea acces gratuit la serviciile medicale oferite de acest furnizor. Mai precizăm că Spitalul Victor Babeș este singurul din județ care nu a consumat fondurile alocate de CJAS Timiș pentru lunile aprilie și mai. Astfel, în cele două luni, spitalul a rămas cu sume neutilizate de aproximativ 600.000 lei. Bugetul alocat de CJAS Timiș pentru luna iulie Spitalului Victor Babeș este de 1.547.350, 39 lei„, transmite CJAS Timiș prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ