Carte sau pedalare, dilemă rezolvată pentru o zi. VIDEO

326

Duminică dimineța a fost mare agitație de tineri de toate vârstele pe Calea Circumvalațiunii. Au fost de toate: baloane, muzică, veselie si biciclete în dreptul platformei Timco. Semn clar că iarăși asociația „Verde pentru Biciclete” a mai pregătit ceva.

Cine a avut curiozitatea să se amestece printre cicliști a putut să mai vadă ceva în plus decât de obicei. Cu alte prilejuri bagajul cuprindea bidoane de apă, sucuri și merinde și uneori și câte o pătura de picnic. De data asta toată lumea avea cel puțin o carte. Bicicliștii vor să demonstreze că și citesc!

Tura de astă dată a fost mult mai scurtă, a avut cam șapte kilometri. În jurul prânzului au apărut cu mic cu mare împingând bicicletele în Piața Unirii în jurul vechii fântâni arteziene. Ca să arate că nu sunt infractori nu au pedalat ultimii metri, conform reglementărilor ciudate, ci au mers pe lângă vehicule.

Timpul rămas în plus a fost dedicat unei întâlniri cu cartea tipărită și cu cei mai cunoscuți scriitorii timișoreni. La fântână au putut fi recunoscuți Adriana Babeţi, Adrian Bodnaru, Eugen Bunaru, Adela Dragomir, Viorel Marineasa, Alexandru Potcoavă, Radu Pavel Gheo, Daniela Raţiu și Daniel Vighi. Unii au venit cu bicicletele personalizate cu propriul nume. Ba chiar au pregătit și texte adaptate momentului. Astfel, cititorii avizi au aflat cum a debutat Adriana Babeți pe tricicletă și de ce băiatul ofițerului sovietic cu al său Sputnik cam lua bătaie. La fel de interesantă a fost și analogia trasată de Daniel Vighi între instrumentele de suflat de jazz și biciclete.

Cu acest prilej au fost amenajate și ateliere pentru cei mai mici cititori bicicliști. Coșurile încăpătoare au fost umplute cu cărți donate pentru copii ce ar vrea să citească și nu prea au posibilități. Librăria „La Două Bufniţe”, co-orgqnizatoare a evenimentului a bifat o lansare deosebită a activității speciale cu volumele tipărite.

Romina Faur, organizatoarea pedalării, este mulțumită ca totul a ieșit atât de bine și face tot ce poate ca asemenea provocări să continue.

LĂSAȚI UN MESAJ