Carne expirată de un an în restaurantele din Timișoara. Nereguli grave găsite de inspectorii OPC Video

3993

Restaurantele din Timișoara au fost verificate de inspectorii Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Vest. Neregulile au fost multe, iar sancțiunile pe măsură.

Șapte restaurante au primit amenzi de aproximativ 50.000 de lei și s-au ales cu activitatea suspendată. Inspectorii au descoperit produse din carne sau ouă care erau expirate chiar și de un an. Un alt exemplu este cazul unei societăți care a depozitat pește crud la o temperatură de peste 25 de grade Celsius pentru mai multe zile. În altă locație au fost găsite ouă care erau introduse în blocul alimentar fără a fi igienizate înainte.

”Cât timp mă ocup de această zonă, tot ceea ce pune în pericol sănătatea și integritatea consumatorilor nu va fi tolerat. Orice agent economic care pune mai presus câștigul financiar în detrimentul normelor legale va suporta consecințele. Indiferent de nume, amploare sau aspecte locale. (…) Chiar într-o locație la câțiva metri de unde ne aflăm (n.r. Piața Unirii), să găsim produsele alimentare depozitate în găleți de lavabilă, este absolut inacceptabil”, a declarat Sorin Susanu, comisarul șef al CRPC Regiunea Vest Timiș.

Au fost găsite și bucătării neigienizate sau cu pereți scorojiți. Mai mult, inspectorii au descoperit angajați care fumau în blocurile alimentare. Au fost sancționate și restaurantele care nu au trecut toate informațiile solicitate de lege în meniuri, cum ar fi alergenii.

 

6 COMENTARII

  1. Foarte bine ca îi controlați, dar dacă nu ne spuneți și care sunt restaurantele in cauza este egal cu zero. Pe patroni îi doare în cot de o amendă de câteva mii de lei. Noi consumatorii îi amendam cel mai bine prin ocolirea lor si, atunci, fără câștiguri, vor respecta și normele de sănătate publică.

  2. Apreciem acest gen de actiuni si ne bucuram ca se intampla, insa genul acesta de generalizari, care face sa planeze banuiala asupra tuturor agentilor economici din alimentatia publica este de-a dreptul daunatoare, afectandu-i si pe cei care sunt in regula. Cel mai util ar fi sa numiti acele locatii, astfel incat clientii sa le evite, iar daca le inchideti pana la conformare, cred ca ar fi bine sa puneti un afis pe vitrinele lor, pe usa, cu motivul pentru care au fost inchise. Altfel cum putem afla despre ce locatii este vorba? Le putem gasi pe vreun site? Poate al CRPC? Faceti astfel incat aceste informatii sa fie cu adevarat utile pentru cei carora va adresati! Multumim.

  3. Intrebare: Daca noi, necunoscand NUMELE restaurantelor in care s-au gasit acele mizerii, ne vom duce sa mancam acolo si ne vom imbolnavi, vom putea da in judecata OPC-ul pentru TAINUIRE SI FAVORIZAREA INFRACTORULUI? Nu de alta, dar consider normal, legal si, mai ales, MORAL sa fim informati de existent acestor „gropi de gunoi” unde se serveste MANCARE!

LĂSAȚI UN MESAJ