Care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine cartiere ale Timişoarei

10639

Timişoara este unul dintre oraşele unde în primul semestru din 2017 preţurile apartamentelor a crescut cel mai puţin din ţară. Asta nu înseamnă că tarifele au stagnat, dar majorarea e de doar 3,5%. Însă creşteri de preţ s-au înregistrat în toate cartierele. Dacă în zona ultracentrală se cere chiar şi peste 1.400 de euro pe metrul pătrat, în partea opusă a clasamentului sunt câteva cartiere unde preţul cerut de proprietari de abia depăşeşte 1.000 de euro.

„În ultimele trei luni, apartamentele scoase la vânzare s-au apreciat în toate zonele oraşului, chiar dacă în proporţii diferite. Cel mai semnificativ avans, de 6,3%, a fost consemnat în zonele Complex Studenţesc, Dacia, Elisabetin şi Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creştere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicina-Piaţa Unirii. Cel mai puţin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuinţe, din zonele: Bucovina, Simion Barnuțiu, Gării, Dorobanţilor şi Mircea cel Batrân”, se arată într-o analiză imobiliară.

Iată topul celor mai scumpe cartiere din Timişoara:

Ultracentral, Medicină, Piaţa Unirii – 1.420 euro/mp
Complexul Studenţesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia – Stadion, Tororntalului – 1.130 euro/mp
Circumvalaţiunii – 1.120 euro/mp
Brytim, Bălcescu, Take Ionescu, Piaţa Maria – 1.110 euro/mp

Iată topul celor mai ieftine cartiere din Timişoara:

Bucovina, Simion Bărnuţiu, Gării, Dorobanţilor, Mircea cel Bătrân – 1.030 euro/mp
Şagului, Dâmboviţa, Iosefin, Steaua – 1.050 euro/mp

Girocului, Soarelui, Buziaşului – 1.080 euro/mp
Lipovei , Aradului – 1.090 euro/mp

2 COMENTARII

  1. Ridicol! Sute de apartamente de vanzare la niste preturi de pufnit in ras. Cu 100 de mii de Euro cumperi o casa cu teren in anumite zone din tarile civilizate ale Europei, nu o cloaca de apartament comunist unde te aud toti vecinii cand tragi apa la buda. Romanii au o obsesie sa adune avere, cat mai multe masini si cat mai multe apartamente. Pe urma le tin goale sau isi mananca nervii cu chiriasi si isi dau seama ca au investit prosteste in ceva ce scade in valoare, nu creste. Stiu un apartament in Timisoara, de 4 ani e scos la vanzare, a tinut la pret pana acum cateva luni cand a mai scazut 1000 de euro. E renovat dar asa de mantuiala, sa arate bine la suprafata, dar daca te uiti atent, totul e stramb si de proasta calitate. 80000 euro, etajul trei intr-un bloc neizolat termic unde casa scarii arata ca in ghetto. Isi permit sa tina la pret ca sunt mostenite de pe la bunici si gandesc ca fac afacere profitabila. In fapt, piata imobiliara din Romania e extrem de neprofesionista si alterata calitativ. Ridicol!

  2. Prost e cel care cumpara…nu cel care cere . Chiar astazi am vazut un ap in zona Ghe. Lazar…3 camere 85000 euro…etajul 4 din 4 . In conditiile in care la doar 4 km iti cumperi o casa sau duplex cu 80000 euro .

LĂSAȚI UN MESAJ