Care este substanța ce a ucis trei oameni și a băgat în spital alte zeci. Unde a mai operat firma din Timișoara

123

Apar primele informații oficiale despre substanța folosită pentru dezinsecția blocului 8 de pe strada Miorița din Timișoara. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au tras primele concluzii. Acestea arată că substanța este letală în caz de inhalare. Pompierii au analizat și ei situația si au descoperit că firma cu pricina a mai operat și în alte imobile din Timișoara.

ISU Banat a verificat 5 apartamente de pe strada Miorița nr. 8, la un apartament fiind detectat un nivel ridicat de substanțe din clasa neurotoxice. Ulterior ,au fost efectuate verificări în alte două locații și nu au fost depistați indicatori care să arate că valorile sunt depășite.

În total, autoritățile au aflat că firma a deratizat/dezinfectat următoarele clădiri: restaurantul Papa Sam, strada Divizia 9 Cavalerie, nr. 68; Club 21, Piața Victoriei, nr. 2; bloc de locuințe de pe strada Mioriței, nr. 4; bloc de locuințe de pe strada Vaida Voievod, nr.1.

Substanța care a ucis trei oameni și a băgat în spital alte 30 se numește Delicia – Gastoxin, au transmis procurorii.

«În cauză există indicii că, în procesul de deratizare, suspectul a folosit un insecticid denumit “Delicia – GASTOXIN”, ce are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială», aflăm de la anchetatori.

Din raportul autorităților mai aflăm și că mama copilului care a sunat la ambulanță și care ulterior a murit alături de copil, a refuzat internarea atât pentru ea cât și pentru cel mic.

”Pe timpul primelor 2 nopți nu s-a înregistrat niciun apel de la adresa respectivă. Un alt aspect important este faptul că au existat 5 solicitări pentru o singură persoană B. E. C., care a refuzat de 3 ori transportul la spital și 2 solicitări pentru soțul acesteia, B. T. I. și 2 pentru copil B. C. D. Astfel, 10 dintre apelurile înregistrate pe 112, au fost pentru familia B.”, spun anchetatorii.

Marți încă se fac măsurători în zonă și se ridică probe. Pompierii spun că o parte dintre persoanele evacuate ar putea reveni la casele lor chiar în cursul zilei de astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ