Care este orașul din România care vrea să interzică petardele

90

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a anunțat, vineri, că vrea să interzică folosirea și comercializarea petardelor în oraș și va cere Consiliului Local să aprobe o hotărâre în acest sens. „Putem găsi alte soluții să ne distrăm de Revelion decât să umplem spitalele de copii răniți”, spune edilul.

Mihai Chirica susține că cei care vor vinde sau utiliza petardele ar putea fi amendați drastic, acest lucru urmând să fie stabilit printr-o hotărâre de Consiliu Local. Primarul Iașului vrea să interzică utilizarea și comercializarea petardelor în oraș, iar proiectul de hotărâre cu care va merge în Consiliul Local prevede „sancțiuni drastice mergând până la nivelul maxim al amenzii de 2.500 lei pentru cei care le comercializează și desigur, altele pentru utilizatori, funcție de vârsta acestora”.

Propunerea de interzicere a petardelor în Iași va fi dezbătută public și mai apoi va fi propusă spre aprobare într-o ședință a Consiliului Local.

„În special Poliția Locală, alături de celelalte instituții de ordine publică vor trebui să aplice această sancțiune. Noi o vom da sub statutul de interzicere (…),vom începe noi, Iașul, pe raza municipiului, astfel încât să nu mai apară nicio scurgere către copii”, a mai spus Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ