Care este numărul real al bolnavilor de coronavirus în Timișoara. Apel de ultimă oră al lui Robu despre situația din oraș

1775

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, face un bilanț al situației persoanelor infectate cu coronavirus în urbea de pe Bea. Edilul-șef a postat, pe pagina personală de facebook, ultimele cifre, alături de un mesaj.

NOUTĂȚI IMPORTANTE -SÂMBĂTĂ, 14.03.2020!

Stimați concitadini, stimați compatrioți,

Așa cum v-am promis, vă țin la curent cu evoluțiile pe tema Coronavirus. Iată datele:

(1) Total persoane
găsite până acum POZITIVE: 12
(2) Total persoane vindecate: 5
(3) Total persoane încă bolnave, internate în Spitalul “Victor Babeș”: 7

Așadar, situația nu este foarte gravă! Dar ESTE ESENȚIAL CE SE ÎNTÂMPLĂ LA INTRĂRILE ÎN ȚARĂ, terestre și aeriene. Dacă toți cei susceptibili a fi contaminați sunt responsabili, adică sinceri, declarându-se, când intră în țară, ca atare și autoritățile îi îndrumă conștiincios, conform procedurii, atunci lucrurile vor putea fi ținute sub control. Altfel…

Vă spun doar că 6 din cei 7 timișoreni infectați la ora actuală provin din carantină. Și haideți să ne întrebăm: ce s-ar fi întâmplat dacă ei n-ar fi fost carantinați, ci lăsați în voie, la viața obișnuită?! Răspunsul e cutremurător, evident! Am fi avut, probabil, zeci de contaminați, care ar fi contaminat la rândul lor, cumulat, alți peste o sută și tot așa! Procedând, însă, corect, responsabil, avem 6 contaminați (al 7-lea nu provine din carantină)

Repet, în cele ce urmează, mesajul de ieri:

Vă rog să ne păstrăm calmul, dar să respectăm cu strictețe toate indicațiile și dispozițiile Comitetului Național pt Situații Speciale de Urgență, precum și cele generate de Comitetul Județean pt Situații de Urgență și de Comitetul Local pt Situații de Urgență.

Adaug la acestea din urmă solicitarea de încetare a activităților în sălile de sport de întreținere și pe aceea ca în restaurante, baruri și la terase, distanța dintre mese să fie făcută de cel puțin 2 m. Menționăm că dacă numărul de infectați va crește, se va lua în discuție și închiderea acestor unități.

Încă o dată, fac apel la CALM, dar totodată la RESPONSABILITATE!

În primul rând, vă cer tuturor celor care știți că prezentați riscuri să vă fi contaminat, date fiind locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și companiile pe care le-ați avut, CHIAR DACĂ VĂ SIMȚIȚI BINE, să stați acasă, respectiv să vă autoizolați, dacă așa ceva se impune, după regulile în vigoare.

În al doilea rând, vă cer celor care, dimpotrivă, nu vă încadrați în nicio categorie de risc, ținând seamă de locurile pe unde ați fost în ultimele săptămâni și de companiile pe care le-ați avut, să fiți prudenți, să evitați orice contacte cu persoane din prima categorie.

Împreună, cu înțelepciune, putem depăși momentele grele prin care trecem și o putem face cu suferințe minime!

Diseminați, vă rog!

1 COMENTARIU

  1. Experții OMS au avertizat in reportajul INSIGHT al TV din Singapore, care au monitorizat îndeaproape situația din Wuhan-China, că NUMARUL REAL AL BOLNAVILOR dintr-un oraș este pina la multiplul de 10 față de testele pozitive cu Covid 19.
    Deci în TM sunt de fapt acum peste 100 de pacienți care se plimba prin oraș contaminand sute de persoane și spații/locații . Mulți dintre ei fiind aproape asimptomatici in primele zile ale bolii

LĂSAȚI UN MESAJ