Caravana Națională Nutriția și activitatea fizică în sănătatea copilului ajunge la Timișoara

164

Prevenția obezității reprezintă o problema de sănătate publică deoarece excesul de greutate și obezitatea au un impact important asupra sănătătii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Prin urmare, începând cu data de 1 februarie, Caravana Națională Nutriția și activitatea fizică în sănătatea copilului va trece prin opt orașe în 2018: Iași, Craiova, Cluj Napoca, Pitești, București, Oradea, Brașov, iar în Timișoara, va ajunge în 13 -14 aprilie.

Tema conferințelor organizate cu acest prilej este de mare actualitate și de interes pentru diferite specialități care contribuie la asistența medicală și educarea copilului (medici din domeniul pediatriei, medici de familie, medici de medicina sportivă, kinetoterapeuți, profesori de educație fizică).

Tema este importantă deoarece stilul modern de viață se asociază cu o alimentație nesănătoasă: aport caloric crescut; cantitate crescută de grăsimi animale; exces de sare, conservanți, stabilizatori; excesul alimentelor procesate în defavoarea celor naturale; metode gastrotehnice necorespuzatoare. Pe de altă parte stilul modern de viață se caracterizează prin tendința la sedentarism.  Alimentația necorespunzătoare și activitatea fizică redusă se asociază cu creșterea îngrijorătoare a unor boli cronice (boli cardiovasculare, obezitate, diabet zaharat, boli maligne s.a). Deși majoritatea acestor boli devin evidente la vârsta de adult, debutul real se produce în copilărie.

”Obezitatea reprezintă cea mai frecventă tulburare de nutritiție întâlnită în rândul copiilor și adolescenților, fiind din ce în ce mai des prezentă în rândul populației de vârstă pediatrică, fiind considerată boala secolului XXI. Prevenția obezității reprezintă o problema de sănătate publică deoarece excesul de greutate și obezitatea au un impact important asupra sănătătii, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a explicat conf. dr. Cristina Maria Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ