Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate” merge mai departe!

153

În anul sărbătoririi centenarului Marii Uniri, Spitalul Clinic Militar de Urgență Dr. „Victor Popescu” Timișoara a dat startul caravanei medicale – „Uniţi Sub Tricolor prin Sănătate”.

În data de 23 iunie, între orele 12.00 – 18.00, în comuna Sălașu de Sus din judeţul Hunedoara, la căminul cultural din localitate, o echipă medicală din cadrul unității va fi prezentă în mijlocul cetăţenilor și va acorda consultații medicale cu următoarele specialităţi: cardiologie, O.R.L., ortopedie, stomatologie, pneumologie, dermatologie, oftalmologie, gastroenterologie, medicină de familie, chirurgie.

De asemenea, personalul medical de la Centrul de Primire Urgenţe va prezenta exerciţii demonstrative de acordare a primului ajutor.

Buna organizare și reprezentare onorabilă a caravanei medicale este realizată în cooperare cu Mitropolia Banatului, cu Episcopia Ortodoxă Română a Devei și Hunedoarei, cu Primăria Comunei Sălașul de Sus și cu Primăria Timișoara.

Acțiunea de voluntariat Caravana medicală „Uniți sub Tricolor prin Sănătate”, este o premieră în România prin numărul mare de specialități medicale și prin faptul că întreg personalul este din aceeași instituție, echipa medicală fiind formată din peste 40 persoane.

Acțiunea de voluntariat a luat startul în localitatea Urseni, județul Timiș duminică, 25 februarie, prima duminică din Postul Mare al Paștelui, împreună cu Arhiepiscopia Timișoarei și cu Primăria Moșnița Nouă.

Sâmbătă, 12 martie 2018, în parteneriat cu Primăria Timișoara, Mitropolia Banatului, Profi Food România Timișoara, Primăria Cornereva județul Caraș- Severin, caravana medicală a Spitalului Militar Timișoara a poposit în cătunul Dobraia.

Sâmbătă, 12 mai 2018, în parteneriat cu Primăria Timișoara, Mitropolia Banatului, Primăria Hălmăgel din județul Arad, caravana medicală a Spitalului Militar Timișoara a poposit în satul Luncșoara de Sus din județul Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ