Carașul, reprezentat în Parlament de PSD, PNL și PMP

275

Caraș-Severinul beneficiază de un număr de șapte parlamentari, așa cum e stabilit în contextul organizării administrativ-teritoriale. În urma alegerilor de duminică, 11 decembrie 2016, cei șapte au fost practic stabiliți, chiar dacă încă nu au primit oficial din partea președintelui Biroului Electoral Județean actele oficiale de învestire.

În urma alegerilor directe și a redistribuirilor, vor merge la Senat Ionuț Chisăliță (PSD) și Marcel Vela (PNL), Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Luminița Jivan (PSD), Valeria Schelean-Șomfelean (PNL) și Ion Tabugan (PMP), la Camera Deputaților. Beneficiarii redistribuirilor sunt Marcel Vela, Valeria Schelean, Ion Tabugan și Luminița Jivan.

Marcel Vela, PNL, se află la primul mandat de parlamentar, după ani de zile în fruntea primăriei Caransebeș. Ionuț Chisăliță, PSD, consilier local, vine după un mandat de deputat dar și după o nefericită perioadă cauzată de un accident. Este primul parlamentar cu dizabilități fizice din țară. Ion Mocioalcă, PSD, va continua seria mandatelor de deputat, fiind deja la al cincilea, Ion Spânu, de asemenea de la PSD, este la primul mandat de parlamentar, dar a fost ani de zile consilier local și județean. Valeria Schelean-Șomfelean este în fața celui de al doilea mandat de deputat, Ion Tabugan, proaspăt PMP, fost UNPR, este considerat cel mai norocos, căzând, cum s-ar spune, tot timpul în picioare. E și el la al treilea mandat. Luminița Jivan, șef de cabinet al președintelui Consiliului județean, este considerată un fel de revelație a politicii cărășene, ascensiunea ei fiind foarte rapidă.

Deocamdată, rezultatele nu sunt chiar oficiale, pentru că la ora documentării noastre, Autoritatea Electorală încă nu primise redistribuirile dar calculele sunt, se pare, cele corecte.

LĂSAȚI UN MESAJ