Carantina şi izolarea au scos oamenii în stradă. Jandarmii au luat măsuri împotriva protestatarilor

182

Zeci de bucureşteni protestează în faţa Palatului Victoria, strigă “Libertate” şi “ Jos Guvernul”. Oamenii sunt nemulţumiţi de proiectul guvernului care impune reguli stricte privind carantina şi izolarea. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi nu poartă măşti şi nu păstrează distanţa. La faţa locului au venit şi jandarmii care i-au avertizat pe participanţi că vor fi amendaţi.

În legătură cu manifestaţia publică din Piaţa Victoriei, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, pe timpul stării de alertă, organizarea şi desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii sau orice alte întruniri sunt interzise.

Echipele de dialog ale Jandarmeriei Capitalei au discutat cu persoanele prezente pentru a le aduce la cunoştinţă prevederile legale şi măsurile care vor fi luate în cazul nerespectării acestor prevederi.

Până în prezent, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 16.500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ