Capturi record de țigări de contrabandă la frontierele din Timiș și Caraș-Severin

199

Contrabanda este ”la ea acasă” în vestul țării. Polițiștii de frontieră din Timiș și Caraș-Severin au făcut capturi record în anul care a trecut. Proximitatatea cu Serbia face ca traficul cu produse netimbrate să ia amploare an de an.

Potrivit unui bilanț al Poliției de Frontieră, în primele 11 luni ale lui 2018, la granițele țării au fost ”reținute în vederea confiscării 4.670.000 pachete ţigări de contrabandă, în valoare de peste 8,6 milioane euro (40.884.661 lei), 175,2 kg tutun şi 1.223 kg tutun narghilea. De asemenea, au fost identificate şi destructurate 17 grupuri organizate (conform Legii 39/2003) în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări în care au fost identificate 157 persoane”.

”În judeţele din Sud-Vestul ţării (judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Timiş) sunt descoperite, în general, ţigări de calitate medie şi superioară, achiziţionate din magazinele duty-free şi transportate peste frontieră, în cantităţi mici, de persoane fizice”, aflăm de la Poliția de Frontieră.

Una dintre cele mai mari capturi realizate de polițiștii din vestul țării a avut loc în noiembrie și a constat în zeci de mii de pachete de țigarete de contrabandă.

”În data de 12.11.2018, ora 04.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara au oprit în trafic pentru control, în apropierea municipiului Timișoara, un automarfar marca Mercedes, înmatriculat în judeţul Suceava.

Existând suspiciuni cu privire la operațiunea de transport efectuată, şoferul, un bărbat în vârstă de 56 de ani, şi mijlocul de transport au fost duşi la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontieră Timişoara pentru efectuarea de verificări.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra camionului, polițiștii de frontieră au descoperit cantitatea de aproximativ 60.000 de pachete cu ţigări de contrabandă.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 600.000 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar automarfarul a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.

Cercetările au continuat în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun”, mai aflăm din bilanțul polițiștilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ