Căpitanul la cuvânt: ”Cel mai greu sezon din cariera mea”

165

Handbaliștii timișoreni au reușit cea mai importantă performanță a ultimilor 25 de ani, medalia de bronz și calificarea în Cupa EHF. Politehnica Timișoara se află pe punctul de a irosi munca acestui sezon – prezența în Europa, majoritatea handbaliștilor – din cauza restanțelor financiare. Banatul.azi a stat de vorbă cu Cristi Fenici, căpitanul lui Poli pentru a înțelege cel mai bine starea de spirit a studenților în această vară, la finalul unui sezon incredibil.

Felicitări Cristi pentru un sezon de excepție. Cum a fost?

Uf, un sezon foarte greu. Ne-am confruntat cu o situație dificilă pentru club dar și pentru jucători. Un an greu pe care l-am început cu stângul. Am crescut de la un meci al altul și am depășit pe rând toate inconvenientele. Au fost probleme financiare din start dar am strâns rândurile și am luptat. Sincer nu speram nici eu și cred că nimeni din club că va ieși atât de bine.

Din postura de căpitan cum ai încercat să gestionezi situația?

Din start trebuie să precizez că a fost cel mai greu campionat din cariera mea. Niciunde nu am mai întâmpinat așa probleme. În vestiar au existat discuții de multe ori, s-a pus și problema să renunțăm în câteva situații, dar într-un final ne-am consultat între noi și am stabilit să continuăm. Am fost foarte uniți și am luptat pentru fiecare minge. Am avut o echipă minunată.

Care este acum situația restanțelor?

Din păcate nu e nicio îmbunătățire. Am tot primit promisiuni dar încă nu am primit nimic. Nici măcar o parte sau ceva. Am înțeles că a fost o șansă de la Consiliul Local dar suma de 900.000 de lei s-a virat la SCM și tot nu se pot face plățile restante. Avem de încasat vreo trei salarii și jumătate restanțe plus primele de obiectiv, toate pe clubul vechi cum ar veni. Unii băieți s-au săturat să aștepte și s-au adresat federației pentru a-și primi drepturile. Probabil la asta vom ajunge cu toții dacă până la finalul contractului nu ne vom primi banii. Sunt sume frumușele la care nu vrea nimeni să renunțe pentru că muncit pentru ele. Avem și noi familii și cheltuieli, așa că orice ban muncit are un rost.

Poli va juca în Cupa EHF, nu te tentează să continui aici?

Poli merită să joace în cupe. Pentru orice jucător cupele europene reprezintă o tentație mare. Cu atât mai mult în Cupa EHF care e o competiție foarte tare cu echipe bune din Germania, Franța, Ungaria și șansa de a fi văzut de cluburi de afară e foarte mare. Dar pentru a continua la Poli e nevoie în primul rând să primesc restanțele și apoi să primesc o ofertă de a continua aici. Momentan nu e niciuna în picioare. Am semnat un contract cu Dobrogea Sud pe care îl voi onora dacă nu se schimbă nimic. Există o clauză pe care am păstrat-o: în cazul în care primesc oferta de la Poli contractul devine nul.

Ești mulțumit de evoluția ta în acest sezon?

Da. Cred că am făcut cel mai bun sezon al meu. Am progresat mult în acest campionat și am ajuns la un nivel al jocului foarte bun, dovadă și ofertele pe care le-am primit. Colaborarea cu Pero Milosevic m-a ajutat foarte mult, mi-a deschis ochii să văd unele lucruri dintr-un alt unghi. M-a ajutat să progresez. Pentru întreaga echipă venirea lui Pero a însemnat un atu foarte important. El are un merit foarte mare în performanțele echipei. Știe foarte bine și să motiveze, cred că dintre toți antrenorii cu care am lucrat el stă cel mai bine la acest capitol.

LĂSAȚI UN MESAJ