Capitala Culturală Europeană nu va avea probleme de mobilitate VIDEO

107

Anul 2021 nu așteaptă. Vine cu pași repezi. Deși cei îndreptățiți să conducă destinele culturale ale orașului peste doi ani ne tot asigură că totul este sub control, niciodată un sprijin în plus nu este de lepădat. Eforturilor celor de la Asociația Timișoara 2021 s-a alăturat oficial și o mare firmă ce se ocupă cu vânzarea de automobile de înaltă clasă.

Horațiu Rada, președinte al Consiliului Director al Asociației Culturale Timișoara 2021, și Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group, au dat mâna și au parafat azi un parteneriat ce va fi benefic ambelor părți. Tot ce va ține de mobilitate și de transportul invitaților va fi asigurat de dealerul de mașini. Cei doi au semnat un parteneriat prin care această compania devine partener unic de mobilitate al capitalei europene a culturii în 2021. „Suntem onorați să fim partenerii proiectului Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii. Este pentru a doua oară când ne implicăm într-un proiect cultural de o asemenea anvergură și importanță. Timișoara este al doilea oraș din România care deține acest titlu și primul care l-a câștigat în urma unei competiții. Vom fi împreună, pentru asigurarea unor servicii de mobilitate la cel mai înalt nivel. Avem o prezență puternică aici, prin mărcile BMW, MINI și MAN și ne dorim să contribuim cât mai mult la succesul evenimentelor culturale locale. Astfel de acțiuni reprezintă una dintre cele mai bune modalități de promovare a brand-ului de țară”, a declarat Michael Schmidt, președinte Automobile Bavaria Group.

Tot dânsul a explicat cum a pornit unele inițiative când a venit în România finanțând din resurse private aceste acțiuni. Dar printr-o judicioasă manageriere a ajuns în situația de a selcta acum pe cei ce vor să se alăture și să sponsorizeze acțiunile private. Rolul acestora este de a împinge de la spate autoritățile. „Pornim la drum azi alături de parteneri care sunt un simbol al calității și seriozității, două atribute care caracterizează, de altfel, întreg programul cultural Timișoara 2021 și toate activitățile pe care le desfășurăm pentru a avea acest program cultural. Îmi doresc să ducem și în acest fel Timișoara în Europa și Europa în Timișoara. Le mulțumesc partenerilor noștri de la Automobile Bavaria Group pentru contribuția lor la bunul mers al capitalei europene a culturii în 2021 și, sper eu, poate și după aceea”, a explicat Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al ATCEC.

Ministrul Bogdan Gheorghiu a dezvăluit că are în curs de rezolvare unele chestiuni legate de transportul peste hotare al participanților la Anul cultural timișorean. Se dorește ca, împreună cu Ministerul Transporturilor, să se lege orașul nostru de confratele Novi Sad fie pe cale aferată fie cu mijloace rutiere. Tot ca o noutate, a anunțat că se va desemna un comisar guvernamental ce se ocupa direct de Capitala Culturală Europeană. Pentru o maximă eficiență ar trebui ca acel om de cultură să fie din Timișoara sau din Sibiu.
Rectorul Pirtea și-a arătat disponibilitatea ca mediul universitar să ajute cu specialiști din Universitate din domeniul artelor, designului, actorie sau al muzicii. „Nu avem voie să ratăm un asemenea moment deosebit”, a fost sloganul sub care cei prezenți au promis că cei doi ani ce mai sunt (sau chiar mai puțin) să fie rodnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.