Capcana pensiilor mărite! Cum sunt afectați vârstnicii de această majorare

395

De la 1 iulie, punctul de pensie a fost majorat de la 1.000 de lei, la 1.100 de lei. Această creștere a pensiilor cu 10% are, însă, un efect colateral nefavorabil.

În România, pentru pensionarii care au pensie mai mică de 900 de lei – prag stabilit anul trecut de Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate-, medicamentele sunt compensate cu 90%, pentru că la așa venituri nu-și pot permite să le cumpere.

Or, cei care acum, după majorarea punctului de pensie, sar fie și cu un leu peste acest prag, nu mai primesc medicamentele cu reducerea uriașă, ci trebuie să le plătească.

Situația a fost semnalată de un medic de familie, al cărui post a devenit viral pe Facebook, care s-a văzut pusă în fața situației neplăcute de a comunica ea pacienților că nu mai au dreptul la compensate și, evident, s-a ales și cu admonestările de rigoare, deși nu are absolut nicio vină în toată situația.

„De ce să luăm noi toate bobârnacele?” „Care mama voastră creșteți pensiile, dar nu le spuneți pensionarilor care v-au votat că nu mai pot beneficia de compensarea de 90% dacă depășesc cu 1 leu limita de 900 lei??!!

De ce ne lăsați, mă, pe noi, cei care intră în contact primul cu pacientul să îi explicăm asta?!

De ce trebuie, mă, scârbelor ordinare să înghit eu toate insultele și nemulțumirile pacienților că v-ați gândit voi, niște paraziți, să-i mințiți că le creșteți calitatea vieții cu 5 lei, dar vor plăti, de fapt mai mult pentru medicamente?!

De ce eu, medicul de familie trebuie să explic toate mârșăviile pe care le faceți voi?

De ce să plătim, mă, noi, penalizari?? (…)

De ce suntem noi medicii de familie cei care luăm toate bobârnacele?”, a răbufnit dr. Roxana Gangiu.

sursa: evz.ro

LĂSAȚI UN MESAJ