Candidatul PMP pentru funcția de primar al Timișoarei, anunțat în februarie VIDEO

89

Parlamentarul Cornel Sămărtinean, din poziția de președinte al filialei Timiș, a dezvăluit miercuri câteva din acțiunile ce le pregătește partidul pentru o bună clasare la alegerile din acest an. Se lucrează intens pentru ca în toate localitățile din județ să existe organizații solide. Pare o opțiune realistă cifra de 10 localități ce vor avea primari PMP.

„Avem câteva obiective majore. Noi sperăm cu acești oameni cu care negociem și încercăm să intrăm în competiție să obținem un procent de 10% din primării pentru PMP. Noi, ca partid, la nivel național avem ca obiectiv obținerea unui scor de 10%. Este clar că organizația din Timiș, fiind pe locul 3 la nivel național ca și importanță și număr de voturi pe care le vărsam în coșul național, își dorește să fie cu mult mai mult peste media națională a partidului. În perioada care va urma, nu cred că săptămânal, dar vom ieși cu candidații noștri, candidati importanți, care reprezintă o variantă valabilă la acele primării. O să avem candidați în toate localitățile”, a explicat președintele Cornel Sămărtinean.

Președintele PMP promite mari surprize pentru candidatul ce va lupta la demnitatea de primar la Timișoarei. Acesta nu este încă cunoscut, dar cert este că surpriza va fi majoră. Nu se exclude nicio variantă posibilă. Ar putea fi un independent ori un membru al partidului ce va fi înmatriculat cu un carnet de partid abia cu o zi înainte.

Formațiunea Mișcarea Populară este la fel de sigură că în Consiliul Local vor domina cu cel puțin o treime din aleși. Și la Consiliul Județean vor sta foarte bine, spune liderul formațiunii din Timiș, dar fără a da prea multe informații.

„Cu Timișoara e cel mai greu, fiind cel mai important oraș. Nu vrem să greșim. Avem sondaje, le mai tot repetăm, încercăm să găsim cea mai bună soluție. Vreau să vă garantez că vom avea un candidat care va fi o surpriză și ne vom lupta de la egal la egal cu toți ceilalți care vor fi în competiție. Nu pot să vă spun de unde va fi pentru că nu am definitivat. Eu sper că undeva până în sfârșitul lui februarie să îl anunțăm. Obiectivul nostru e câștigarea Primăriei Timișoara. Sigur că probabilitatea să câștigăm și majoritatea în Consiliul Local e mică. Dacă reușim să câștigăm primăria, acel candidat va obține și 30-35% în Consiliul Local”, a adăugat Sămărtinean.

Până atunci rămâne de stabilit modalitatea de alegere a primarilor: fie într-un singur tur sau în două tururi de scrutin. Această din urmă variantă este și opțiunea PMP.

LĂSAȚI UN MESAJ