Când va fi gata noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara

173

Autoritățile timișorene așteaptă avizul de mediu pentru proiectul de construire a unei noi maternități în orașul de pe Bega. Vorbim despre o secție nouă pentru Spitalul Municipal Timișoara, care va fi ridicată în zona Balta Verde. Potrivit edilului șef, lucrărilor vor dura 3 ani și anul viitor se va organiza licitația.

”Urmează să dăm drumul la licitația pentru execuție în 2020 și vom începe efectiv construcția. Ne bazăm pe un credit pentru maternitate. Vom porni la drum pe bugetul local, eșalonăm lucrările. Vom aloca bani să putem da drumul la licitație și în 2020 vom putea suporta de la bugetul local, dacă nu reușim de la început să atragem bani de la bugetul de stat. Mergem după modelul de la spitalul de copii, unde l-am aplicat cu succes. Dacă vin banii, un astfel de obiectiv poate fi făcut în doi ani”, a declarat primarul Nicolae Robu, în cadrul conferinței de presă de marți.

Viitoarea maternitate va avea o suprafață de 25.000 de metri pătrați și va avea 5 etaje. Aici vor fi disponibile 306 saloane pentru obstetrică – ginecologie, neonatologie, nou – născuți și ATI. De asemenea, medicii vor efectua aici și fertilizare in vitro. Valoarea proiectului trece ușor de 300 de milioane de lei, iar sursa de finanțare este bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ