Când un idiot de ambasador SUA a făcut școala la Moscova: Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie…

811

James Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a oferit un interviu pentru Moldova 1.

Și, printre altele, iată ce a spus:

”Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova. Potențialul aici este foarte mare, aveți un popor calificat și harnic, sunt multe posibilități în anumite sectoare pe lângă agricultură, și asta include sectorul textil și IT”.

sursa: Tele Radio Moldova

4 COMENTARII

  1. IDIOT TIMPIT CA TOTI AMERICANI LUI, CARE SUNT UN „POPOR” DE BASTARZI SI ADUNÃTURÃ DE ANALFABETI CU „CULTURA” LOR CARE ESTE DOLARUL! ACESTI PORCI „DEMOCRATI” COMUNISTOIZI, AU FOST ALIATI CU ASASINUL STALIN IN AL DOILEA RÃZBOI SI AU TRÃDAT TOATÃ EUROPA DIN RÃSÃRIT CU 45 DE ANI DE COMUNISM-SOVIETIC-JUDAIC!

  2. Defapt tipu has a point. Istoric Moldova ii un total alt stat, anexat prin „Unire” de catre Valahia,care apoi a fost redenumita Romania. Dar mai departe,republica moldova…that’s just politics. O moldova adevarata ar avea capitala la Iasi. Da romana ar putea ramane limba de stat,desi a fost folosita tarziu si in fosta moldova(1813) cand a fost fondata si prima scoala romaneasca. meh bat campii. Sorry ma plictiseam si am zis sa las un pic de teorie/history lesson.

LĂSAȚI UN MESAJ