Când se va transforma infecția cu Covid 19 într-o simplă răceală. Predicția îi aparține unui savant în domeniul vaccinării

450

Boala COVID-19 ar putea semăna cu o răceală obişnuită până în primăvara anului viitor ca urmare a creşterii imunităţii populaţiei, pe de-o parte datorită vaccinării, pe de alta datorită expunerii la virus, consideră profesorul Sir John Bell care a făcut parte din echipa ce a dezvoltat vaccinul Oxford-AstraZeneca, citat de BBC.

Expertul spune că, cel puţin în Marea Britanie, ce a fost mai rău a trecut şi situaţia s-ar putea îmbunătăţi odată cu trecerea iernii.

El a declarat la Times Radio că: „Dacă vă uitaţi la traiectoria pe care suntem, e bine faţă de situaţia de acum 6 luni”.

„Astfel, presiunea asupra NHS este în mare parte în scădere. Dacă te uiţi la decese, majoritatea sunt persoane foarte în vârstă şi nu este clar întru-totul dacă virusul Covid-19 este cauza morţii.(…) Şi mai cred că ceea ce se va întâmpla este că vom avea o expunere la varianta Delta, putem observa că numărul cazurilor este destul de mare, iar în rândul persoanelor care au fost imunizate cu două doze de vaccin, dacă acestea vor scăpa cu simptome uşoare sau nici măcar nu vor fi simptomatici, aceasta va adăuga însă la o imunitate sustenabilă a comunităţii…Aşa încât cred că ne îndreptăm în direcţia asta (ca la primăvară să fie o simplă răceală- n.red). Trebuie să trecem peste iarnă şi cred că vom reuşi”, a mai spus el.

Sursa: https://adevarul.ro/news/societate/expert-boala-covid-19-putea-semana-simpla-raceala-primavara-1_614c83215163ec42718e3abd/index.html

LĂSAȚI UN MESAJ