Când iresponsabilitatea și cinismul unor timișoreni nu mai au margini!

455

Iresponsabilitatea și cinismul unor timișoreni se pare că nu mai au margini. Multora nu le mai ajung stăzile și spațiul verde pentru a-și abandona mizeriile și, de aceea, preferă să le arunce în apă și unde în altă parte dacă nu pe râul Bega (foto 12 ianuarie 2018).

Această imagine dezolantă se află chiar în buricul târgului, lângă podul Traian, în spatele Catedralei Mitropolitane Timișoara. Natura pare a se opune acestor murdării și salcia pletoasă și-a aplecat crengile până deasupra apei pentru a bloca gunoaiele să nu se răspândească mai departe. Iată că noi oamenii sfidăm natura… !!!

Administrația de Ape Banat Timișoara organizează activități de igienizare a cursurilor de apă. În 2017, acestea s-au desfășurat în albiile minore şi în zonele de protecţie a acestora, precum şi în perimetrul lacurilor de acumulare astfel: scoatere material plutitor cu grebla la N.H. Coştei, N.H. Topolovăţ, N.H. Sânmartinul Maghiar, pr. Oraviţa, râu Caraşaval de localităţile Goruiaşi Grădinari, Lişava – aval nod poldere, Bârzava sector Râmna, Gherteniş, Pogăniş, Ruşchiţa Sebeş la TurnuRuieni, Bistra, Cerna la Orşova, Belareca, Ac. Buhui, etc.;

De asemena, în scopul igienizării cursurilor de apă, ABAB execută cosiri manuale și mecanizate de vegetație ierboasă. Aceste operațiuni au fost făcute în 2017 pe dig Timiş mal stâng şi drept, dig râu Bega, baraj Moravița, baraj Cadar-Duboz, dig Bega Navigabilă, dig Gherteamoş, dig Canal Descărcare, dig Șurgani, dig Moraviţa, dig Partoş, dig Giuriţa, fluviul Dunărea, râu Cerna, râu Timis la Caransebes, râu Caraş, râu Sebeş, râu Bistra, pârâu Mehadica, acumulările Şuştra, Topolovăt, Pișchia, Ianova, Știuca, Herendești, Buhui, Tăria, etc.

Așadar, dragi cetățeni certați cu civilizația și cu bunul simț, nu mai sfidați natura și o murdăriți, fiindcă eaceasta se va răzbuna, iar răzbunarea ei este cruntă….!!!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ