Când Germania marchează 27 de ani, de la căderea Zidului Berlinului, construiește un alt zid înalt, alături de o viitoare tabără de refugiați-VIDEO

427

Construcția acestui zid este de fapt soluția de compromis la care au ajuns în instanță administrația locală și mai mulți localnici din Neuperlach, un cartier din sud-estul orașului Munchen. Acești localnici s-au adresat justiției, plângându-se că sunt deranjați de zgomotul foarte mare pe care îl fac migranții. În respectiva tabără urmează să fie găzduiți circa 160 de minori neînsoțiți.

O înregistrare video postată pe internet de către un politician local arată zidul aproape finalizat, iar în opinia acestui politician construcția este un „simbol al excluderii”, în imagini făcându-se aluzie și la Zidul Berlinului.

Pe lângă izolarea fonică, cei care locuiesc în proximitatea taberei de refugiați au cerut ca zidul să fie realizat în așa fel încât să nu poată fi escaladat și nici să nu poată fi lovit cu mingea, astfel că s-a optat pentru un perete gabion.

Cele „160 de persoane vor face un zgomot considerabil, iar noi dorim să trăim în continuare aici în liniște. La fel am fi procedat și dacă ar fi fost vorba despre o sală de sport”, explică unul dintre locatari.

Reacțiile provocate de aceste imagini sunt împărțite. În timp ce unii condamnă ridicarea zidului, alții se arata înțelegători cu aceia care locuiesc în apropierea taberei sau se pronunță clar împotriva primirii migranților.

„În sfârșit se ridică ziduri pentru a proteja poporul german”, scrie cineva într-o postare pe Facebook, alte postări vorbind despre „zidul rușinii”, „vecini inconștienți” care strică buna reputație a cartierului sau „o materializare perfectă a xenofobiei politice împotriva refugiaților”.

sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ