Când ești rege, nimic din această lume nu te mai poate împodobi

248

“El a venit pe Pământ şi ţelul Său era de a ilumina conştiinţa omenească, pentru ca oamenii să vadă ca pe un fapt că nu sunt trup, ci Spirit. Mesajul lui Hristos era învierea şi însemna că suntem nu acest trup, ci Spiritul; El a arătat prin aceasta că s-a înălţat pâna la tărâmul Spiritului.

El a venit pe Pământ ca om. Prin aceasta a vrut să arate că Spiritul nu are nimic de-a face cu banii, nimic de-a face cu puterea. El este Atotputernic şi Atotpătrunzător. Totuşi lisus s-a născut într-un staul, nu într-un palat al unui rege, ci la o persoană foarte simplă: un dulgher.

Când eşti rege, aşa cum se spune în Hindi – “Badshah”, atunci nimic nu e mai măreţ ca tine, nu-i aşa? Asta mai înseamnă că nimic nu e mai înalt decât tine şi nimic nu te poate împodobi. Orice-ar fi, tu eşti cel mai înalt. Toate lucrurile lumii sunt doar ca iarba uscată, “Tranavat”. De aceea El a fost pus în fân. Pe mulţi, aceste condiţii îi mâhnesc şi le pare foarte rău că Hristos, care a venit să ne Mântuiască, nu a fost dăruit de Dumnezeu cu ceva mai potrivit cu măreţia Lui.

Pentru lisus nu conta dacă stătea în fân în staul sau într-un palat. Pentru El era acelaşi lucru; nici una din cele două situaţii nu-i aduceau vreo atingere. Astfel de Persoane sunt complet detaşate; Ele sunt cufundate într-o adâncă bucurie. Aceştia sunt propriii Lor stăpâni şi nimic nu-l poate stăpâni. Nici o situaţie şi nici un confort nu-l pot afecta defel. Ei sunt stăpânii deplinului confort din Ei înşişi şi au atins tot gradul de confort în interiorul fiinţei Lor. Ei sunt oameni mulţumiţi şi de aceea se numesc Regi. Nu e vorba aici despre acei regi care aleargă după bogăţii sau după confort material. Vreau să spun că dacă ai sau nu, confort, e acelaşi lucru.”

Din copilăria Sa şi până la moarte, El a fost o persoană veselă. El era fericirea, El era veselia; voia să vă facă pe toţi fericiţi, să vă dea lumina fericirii prin aprinderea izvorului bucuriei care este Spiritul din inima voastră. El a venit pe Pământ nu numai pentru a vă Mântui şi pentru vă da fericire, ci şi bucurie, deoarece oamenii în ignoranţa lor, îşi fac rău singuri, şi se autodistrug. Mare nărozie !

Hristos a venit ca o floare a dimineţii, să vă facă fericiţi. În primul rând a venit pentru a vă face fericiţi, pentru a vă reda bucuria, pentru ca voi să găsiţi în fiecare om inocenţa unui copil – cel puţin în ceea ce Mă priveşte, aşa este; nu ştiu dacă e valabil şi pentru toţi aceşti oameni ciudaţi de pe-aici. Vreau să spun că pentru ei florile par mărăcini. Nu pricep cum de pot trăi în acest fel. Voi însă puteţi simţi bucuria pe care o aduce un copil. Un astfel de lucru dătător de bucurie, este venirea copilului lisus.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi!”

HRISTOS A INVIAT !

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ