9.8 C
Timișoara
vineri 1 martie 2024

Când ar trebui să fie gata centura de sud a Timișoarei. Lucrarea în valoare de 80 de milioane de euro va fluidiza serios traficul în oraș

Pentru șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud a început vacanța de iarnă. Conform reprezentanților antreprenorului UMB Spedition, activitatea pe șantier se va relua începând cu 8 ianuarie 2024.

Noul constructor UMB Spedition a intrat pe șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud la mijlocul lunii septembrie, având la dispoziție doar un an să termine lucrarea, pentru a nu pierde finanțarea de circa 80 de milioane de euro din fonduri europene.

Compania condusă de băcăuanul Dorinel Umbrărescu a preluat șantierul la un progres fizic de 58,26%, după ce contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost reziliat la ordinul ministrului Sorin Grindeanu. Iar activitatea și mobilizarea de până acum a noului constructor a fost apreciată.

Pentru anul 2024, constructorul promite însă un ritm și mai mare.

Până la finalizarea contractului, în iulie 2024, antreprenorul s-a angajat să aibă o mobilizare mai mare și activitate mai intensă, în condițiile în care a finalizat alte proiecte de infrastructură pe care le avea în lucru în zona de sud a țării. Activitatea la terasamente depinde de condițiile meteo pe care le vom avea în lunile de iarnă. De altfel, în ultima lună, s-au executat doar lucrări la structuri (pasajele și podurile de pe traseu), lucrările la terasamente nefiind posibile din cauza condițiilor meteorologice”, au transmis cei de la DRDP Timișoara.

Conform reprezentanților antreprenorului UMB Spedition, activitatea pe șantier se va relua începând cu 8 ianuarie 2024.

Șoseaua de centură Timișoara-Sud ar trebui să fie cireașa de pe tortul infrastructurii timișorene în 2024.

Cei 25 de kilometri ai centurii de ocolire cuprind cinci intersecţii, trei noduri rutiere, trei poduri, şapte pasaje şi două parcări de scurtă durată.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Marian Vasile și-a anunțat oficial candidatura pentru postul de primar al Timișoarei | Foto-Video

Cu o zi înainte de Mărțișor, fostul manager al județului Timiș, dar și fost vicepreședinte al Consiliului Județean, în mandatul 2013-2015, Marian Constantin Vasile...

Primăria Timișoara continuă să sprijine Societatea de Transport Public în rezolvarea deficitului de șoferi de autobuz

Primăria Timișoara și  Societatea de Transport Public (STPT) continuă demersurile de eficientizare a transportului în comun. Astfel, un autobuz din parcul...

Citește și :