Cancerul va fi depistat și tratat la un spital din Banat cu aparatură de 2,5 milioane de euro!

511

La Spitalul Judeţean din Reşiţa cancerul va fi depistat în faze incipiente şi tratat cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 2.500.000 de euro! Recent s-a încheiat licitaţia pentru achiziţionarea echipamentului medical. O parte din aparatura de tip IT, cuprinsă în cadrul proiectului transfrontalier România-Serbia, a ajuns în această săptămână la unitatea medicală din municipiu.

Durata proiectului este de 42 de luni iar obiectivul general este acela de a asigura accesul pacienţilor care suferă de cancer, la servicii de sănătate moderne şi eficiente. Practic, cu aparatura achiziţionată pentru toate secţiile unităţii medicale vor putea fi diagnosticate şi tratate mult mai uşor cazurile care suferă de cancer, a dat asigurări noul manager interimar al Spitalului Judeţean Reşiţa Waldemar Murgu care susţine că la Spitalul din Reşiţa proiectul este implementat cu succes.

Aparatura de ultimă generaţie pentru tratarea cancerului va ajunge în secţiile de Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie generală, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie şi Anatomie patologică din cadrul Spitalului Judeţean Reşiţa.

Prin acest proiect transfrontalier a mai fost achiziţionat şi un sistem IT de arhivare al imaginilor care uşurează foarte mult activitatea cadrelor medicale iar pacientul nu va mai fi nevoit să se plimbe de pe o secţie pe alta pentru a afla diagnosticul. În plus prin acest sistem, medicul, ar putea vedea, într-un timp scurt investigaţiile efectuate pacientului indiferent de locaţia în care se află acesta.

Spitalul Județean de Urgență Reșita reprezintă unitatea sanitară cea mai complexă a Județului Caraș-Severin asigurând asistența medicală de specialitate a peste 65.000 locuitori din Municipiul Reșita, respectiv a peste 274.000 locuitori a Județului Caraș-Severin.

sursa – radioresita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ