Campionii înving Olimpia în noroi

164

Noroiul a fost principalul adversar pentru campioana României la rugby. Timișoara Saracens a triumfat în lupta cu terenul greu și cu CSM Olimpia București, scor 26-9, și a încheiat sezonul regulat din Cupa Regelui pe poziția a doua.

Prima parte a stagiunii din Cupa Regelui s-a încheiat sâmbătă odată cu meciurile ultimei etape. Pe o vreme câinească ce a transformat terenul din Ronaț într-o orezărie, Timișoara și-a tras partea leului și a obținut al cincilea succes din actuala ediție a competiției. Chiar și fără cei 15 internaționali, Saracens a răpus pe CSM Olimpia București cu 26-9 și și-a asigurat locul secund.

Obligat de situație, antrenorul Grainger Heikell a trimis în teren o formație cu multe modificări și cu mulți debutanți (Vlad Neculau, Alexandru Iștoc, Sebastian Branișcan, Ionuț Rusu, Sebastian Ionescu și Claudiu Mârzac). În plus, și-a făcut revenirea Paula Kinikinilau cu această ocazie după accidentarea ce l-a ținut pe margine mai bine de jumătate de an. Până la urmă strategia a dat roade și Timișoara a câștigat în fața unei echipe ce provocase un duș rece în campionat.

Fundașul Manumua Tevita și centrul Paula Kinikinilau au marcat eseurile gazdelor, iar sud-americanul Calle Rivas și-a făcut datoria la bețe și a semnat două transformări şi patru lovituri de pedeapsă. Punctele oaspeților au venit numai din lovituri de picior, de la Faasen (2) și Ispir (1).

Cu 22 de puncte Saracens ocupă locul 2 în clasament și ratează calificarea directă în semifinale. Liderul Baia Mare este singura calificată în faza superioară, restul echipelor trebuie să joace un baraj de calificare pentru intrarea în careul de ași.

Saracens: Militaru, Sabău, Mariş, Iftimiciuc, Lazăr, Morrison, Ianuş, Gorcioaia, Dumitru, Calle Rivas, Zaharia, Kinikinilau, Sefanaia, Iştoc, Manumua. Au mai jucat: Mîrzac, Halalilo, Pungea, Neculau, Taupaki, Brănişcan, Rusu.

LĂSAȚI UN MESAJ