Campioana stă la startul Cupei României 2016

279

Sezonul intern de rugby pornește la drum sâmbătă cu meciurile din Cupa României. Deținătoarea trofeului, SCM Timișoara Saracens are liber în prima etapă.

Lunga așteptare va lua sfârșit peste două zile. Cupa Romaniei, prima competiție a acestui sezon din rugbyul românesc, debutează în 19 martie. La startul întrecerii se vor alinia 15 cluburi, 7 din Superligă și 8 din eșalonul secund, ce sunt împărțite în două grupe valorice.

La fel ca în alți ani, Timișoara Saracens începe noua stagiune cu o etapă de pauză din cauza statutului de principală favorită precum și a numărului impar de echipe. Deținătoarea trofeului va debuta peste o săptămână, însă de ce debut va avea parte în compania eternei rivale CSM Știința Baia Mare.

“Un nou an, o nouă competiție, cu un nou format, pentru noi obiectivul rămâne însă același, cucerirea trofeului. Va fi un sezon competițional interesant pentru că ne propunem să păstrăm toate cele trei trofee câștigate sezonul trecut. Avem cinci achiziții noi, echipa este omogena și cred că vom avea un joc chiar mai bun decât cel din sezonul trecut”, a declarat căpitanul timișorenilor, Stelian Burcea, la festivitatea de deschidere oficială a competiției.

Grupa I: Timișoara Saracens, Steaua București, CSM Șiința Baia Mare, Dinamo București, CSM Olimpia București, Universitatea Cluj, Politehnica Iași; Grupa II: CS Năvodari, RCM Galați, RC Bârlad, CSM Bucovina Suceava, Știința Petroșani, Stejarul Buzău, CSUAV Arad, Mănăștur Cluj.

Faza grupelor se va desfășura până în 23 aprilie, sferturile de finală sunt programate în 7 mai, semifinalele în 14 mai, iar finala în data de 28 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ