Campioana a scăpat printre degete Cupa Regelui

171

Cupa Regelui 2017 nu rămâne la Timișoara; cel puțin nu în această săptămână. Rugbiștii din Ronaț au irosit șansa de a-și adjudeca un nou trofeu în acest an în urma înfrângerii suferite cu Știința Baia Mare, 12-18.

Timp de o repriză trofeul Cupei Regelui era în vitrina grupării campioane. SCM Timișoara Saracens s-a văzut învinsă de marea rivală din nord după ce conducea cu 12-0 la pauză. ”Zimbri” au triumfat cu 18-12 și au amânat deznodământul acestei competiții. Trofeul rămâne în joc și totul se va decide după jocul de săptămâna viitoare dintre Baia Mare și Steaua.

Campioana a fost echipa care a marcat prima. Debutantul Will Helu a semnat primul său eseu în Banat și primul aal meciului. Era minutul 26 și gazdele conduceau cu 5-0 pentru că transformarea a fost ratată de Conache. Patru minute mai târziu scenariul se repetă: același Helu pleacă într-o cursă personală și finalizează cu o nouă încercare, de data aceasta transformată de Conache pentru 12-0.

Oaspeții au răspuns abia în partea secundă. Au redus din diferență în startul mitanului cu un eseu netransformat, iar la jumătatea reprizei Bucur a reușit o penalitate și a apropiat-o pe Baia Mare la distanță de un eseu: 12-8. Maramureșenii au reușit și eseul care să îi aducă în avantaj într-un moment în care gazdele erau în inferioritate numerică după eliminarea lui Drenceanu. În ultimul minut tot oaspeții au marcat pe tabelă prin același Bucur: 12-18. Avea să fie și scorul final.

Saracens le va ține pumnii steliștilor pentru obținerea unui rezultat pozitiv care să aducă trofeul pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ