Camerele video din Timișoara aduc bani frumoși la bugetul local. Cine sunt ,,contribuabilii”

2028

45 de șoferi au fost amendați după ce au intrat cu autoturismele în zonele pietonale din centrul Timișoarei, iar alți peste 100 de conducători auto care au fost surprinși de camerele video instalate în Piața Libertății, urmează să fie identificați de polițiști și sancționați.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră fac permanent verificări în ceea ce privește autovehiculele care pătrund în zona pietonală din centrul municipiului, în special în Piața Libertății, unde intră de pe străduțele laterale și traversează zona cu liniile de tramvai.

Deși s-a tras atenția permanent că aceste autovehicule care nu respectă legea sunt surprinse de camerele video instalate, iar imaginile sunt procesate de Biroul Monitorizare Video din cadrul Poliției Locale Timișoara, unii conducători auto continuă să încalce regula.

,,În ultimele trei luni au fost depistați 180 de conducători auto care au trecut prin Piața Libertății, 45 dintre aceștia fiind deja sancționați, iar ceilalți fiind în procedura de identificare.”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

O altă zonă monitorizată video care ridică probleme pietonilor și bicicliștilor este pasajul pietonal de la str. Jiul, pe care conducătorii de mopeduri și motociclete îl traversează, deși acest lucru este intezis fiind instalate indicatoare rutiere în acest sens.

,,De la data de 11 septembrie 2017, de când au devenit funcționale camerele din zonă au fost constatate un număr de 26 încălcări ale legislației, 7 dintre conducători fiind deja sancționați conform OUG 195/2002. Conform aceluiași act normativ au fost aplicate un număr de 113 sancțiuni de la începutul lunii septembrie până în prezent în cazul conducătorilor auto care au parcat pe pistele pentru bicicliști din oraș, iar 181 de bicicliști care au circulat în zonele restricționate, respectiv în zona centrală, au fost și ei sancționați.”, au mai spus polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ