28 C
Timișoara
sâmbătă 23 septembrie 2023

Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș și ANAF au dezbătut cele mai noi reglementări fiscale-VIDEO

EconomieCamera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș și ANAF au dezbătut cele...

Centrului expozițional de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, din Timișoara, a găzduit în cursul zilei primul seminar din acest an ținut de ANAF în colaborare cu Camera de Comerț Industrie și Agricultură Timiș. Publicul țintă a fost reprezentat de orice doritor să afle noutăți legate de legislația fiscală, de la firme de profil la persoane particulare care vor să cunoască cele mai noi reglementari.

Directorul Camerei de Comerț, Florica Chiriță, a ținut să precizeze că Biroul Unic care a funcționat anul trecut la Centrul Expozițional a avut doar o pauză de circa o lună urmând ca în cel mai scurt timp să-și reia activitatea. Pauza a fost necesară pentru a lua la cunoștiință membrii diverselor instituții partenere de aceste noi legi.

Lectorii de azităzi au fost Olimpia Dragomir de la AJFP Timiș, Mihaela Vișoiu de la DGRFP Timișoara și Liliana Roman de la Administrația pentru contribuabili de la nivelul Regiunii. Seminarul a fost interactiv cu întrebări și răspunsuri punctuale față de cele mai des întâlnite situații din domeniul fiscal.

Cele mai multe întrebări au vizat modificările aduse Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal. De asemenea au fost mulți interesați de impozitul specific unor activități dar și de situașia celor peste o sută de taxe care au fost recent eliminate. O altă categorie de intrebări și lămuri au privit Legea nr. 2/2017 despre reforma în domeniul sănătății. Organizatorii au promis că vor repeta aceste dezbateri ori de câte ori va fi nevoie.

P

Citește și :