Camelia Bogdan, judecătoarea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu a fost exclusă din magistratură

2303

Judecătoarea Camelia Bogdan, cunoscută pentru faptul că l-a condamnat la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a fost exclusă din magistratură printr-o decizie a Consiliului Superior al Magistraturii.

CSM a discutat miercuri speța în care Bogdan a fost acuzată de incompatibilitate de către Mugur Ciuvică. Pe 8 august 2014, judecătorii Camelia Bogdan și Mihai Alexandru Mihalcea l-au condamnat definitiv pe Dan Voiculescu la închisoare în controversatul dosar ICA / Telepatia.

Concret, Camelia Bogdan pe vremea în care făcea parte din completul de judecată din dosarul ICA, în care Ministerul Agriculturii se constituise parte civilă, a fost sponsorizată de acelaşi minister pentru un curs de două săptămâni la Poiana Braşov.

Săptămâna trecută, atât judecătoarea Camelia Bogdan, cât şi Mugur Ciuvică au explicat situația în plenul CSM.

Ședința CSM a avut loc la un an după ce Grupul de Investigații Politice (GIP) a publicat documente care arată că, în timp de judeca dosarul ICA, judecătoarea Camelia Bogdan a primit 10.000 de lei de la Ministerul Agriculturii, parte în dosar. Mai mult, potrivit GIP, judecătoarea a petrecut și un sejur de două săptămâni la Poiana Brașov, tot pe banii ministerului.

După ce s-a întors din sejur, judecătoarea Camelia Bogdan a decis rapid în favoarea Ministerului Agriculturii.

Hotărârea nu este definitivă.

Camelia Bogdan, născută la data de 4 martie 1981, la Timişoara, era, de la 1 iulie 2014, judecător la Curtea de Apel București, Secţia a II-a Penală, specializată în judecarea infracţiunilor de corupţie şi a celor asimilate acestora, precum şi a infracţiunilor grave, săvârşite în sfera criminalităţii organizate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ